Gratis

Bibliotheekcollege: De Wolkenkrabbers van Rotterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Stedenbouwkundige Emiel Arends vertelt in dit bibliotheekcollege alles over de unieke hoogbouw van Rotterdam en welke nieuwe projecten en ontwikkelingen van invloed zijn op het toekomstige straatbeeld.

Rotterdam is een stad die, naast vele andere zaken, bekend is als hoogbouwstad. In 1998 was het 43 meter hoge Witte Huis de hoogste kantoorgebouw van Europa en luidde de start in van de Europese wolkenkrabber traditie. Inmiddels zijn we meer dan 100 jaar verder. Het denken over hoogbouw heeft de afgelopen decennia niet stil gestaan en heeft geleid tot nieuwe ideeën, nieuwe technieken en nieuwe hoogtes. Met de Zalmhaventoren die 225 meter zal worden als voorlopig hoogtepunt. Maar er speelt rond hoogbouw meer. Wind, zon, aantrekkelijkheid op straatniveau om maar een aantal zaken te noemen.

Emiel Arends, Senior Stedenbouwkundige Stadsontwikkeling Rotterdam, neemt je in dit bibliotheekcollege mee over de Rotterdamse daken en vertelt over de nieuwe inzichten die leiden tot echt andere hoogbouw dan in steden als New York of Dubai.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen