Gratis

Bibliotheekcollege | Forum Rotterdam

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
In dit online Bibliotheekcollege neemt Judith Gussenhoven je mee naar een markante plek in het centrum van de stad.

Over dit evenement

In dit online Bibliotheekcollege neemt Judith Gussenhoven, auteur van het boek Forum Rotterdam. Non Stop Stad, je mee naar een markante plek in de Rotterdamse binnenstad. Het is lokale geschiedenis op zijn best. In de afgelopen twee eeuwen is het gedeelte rondom Forum Rotterdam door menselijk ingrijpen van vorm ingrijpend veranderd. Waar vroeger het Coolziekenhuis was gevestigd en vervolgens de oorlog littekens sloeg in de binnenstad, staat dit deel nu volledig in teken van de commercie. Met behulp van drie ‘diepteboringen’ uit 1851, 1941 en 2014, word je meegezogen in de geschiedenis van dit stukje rusteloos Rotterdam.

Judith Gussenhoven legt zich met haar bedrijf History Now toe op het schrijven van geschiedenissen van bedrijven, organisaties en plekken. Zij maakt geschiedenis toegankelijk en bruikbaar door er op basis van gedegen onderzoek relevante verhalen over te vertellen.

Dit Bibliotheekcollege is alleen online te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd

  • Locatie: Online
  • Toegang: Gratis of doneer voor de livestream
  • Tickets: Reserveren via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen