Gratis

Bibliotheekcollege | George Blake, KGB-spion uit Rotterdam

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Simon Kuper, schrijver van het boek ‘De vrolijke verrader, een KGB-spion uit Rotterdam’ interviewde George Blake uitgebreid in Moskou.

Over dit evenement

George Blake (Rotterdam, 1922) was een van de belangrijkste dubbelspionnen tijdens de Koude Oorlog. Hij zat in het Nederlandse verzet, vluchtte in 1942 naar Engeland waar hij voor de MI6 ging werken. Later bekeerde Blake zich tot het communisme en werd KGB-spion. Na zijn ontmaskering in 1961 werd hij tot 42 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Vijf jaar later wist hij op spectaculaire wijze uit de Engelse gevangenis te ontsnappen en ontkwam via de DDR naar Moskou, waar hij sindsdien woont en een Russische held werd. Simon Kuper, schrijver van het boek ‘De vrolijke verrader, een KGB-spion uit Rotterdam’ interviewde hem uitgebreid in Moskou. In dit Bibliotheekcollege wordt hij geïnterviewd over de totstandkoming van zijn boek en het bijzondere leven van George Blake. Blake mag dan liters bloed aan zijn handen hebben, hij bleek een charmante en bedachtzame man.

Toegang

Dit Bibliotheekcollege is thuis via een livestream te volgen. Registreer je via Eventbrite voor een gratis livestream-ticket of bepaal zelf hoeveel je wilt doneren voor je ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd. Mochten de overheidsmaatregelen het toelaten, dan kunnen er op een later moment theatertickets worden toegevoegd.

  • Locatie: Online
  • Tickets: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen