Gratis

Bibliotheekcollege | Getekend in de tijd: Rotterdamse archeologie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Duik tijdens dit Bibliotheekcollege, samen met de afdeling Archeologie van de Gemeente Rotterdam, terug in de tijd en kom aan de hand van te

Over dit evenement

Wist je dat in het gebied van de Maasvlakte 9000 jaar geleden mensen vanuit hun kampementen met de kano erop uittrokken op zoek naar geschikte viswateren en goede jachtgronden? Wat weten we over deze jagers-verzamelaars en welke keuzes zijn gemaakt bij het afbeelden van hun alledaagse beslommeringen en waarom? Hoe zag het interieur van een huis uit de Romeinse tijd in ons gebied er eigenlijk uit? En als je aan het winkelen bent in de Hoogstraat, besef je dan dat je over de Middeleeuwse dam in de Rotte loopt? De mensen die zich in de 13e eeuw op de dam vestigden waren de eerste échte Rotterdammers.

Jurrien Moree, werkzaam bij de Archeologie Rotterdam, vertelt over het verre verleden van Rotterdam. Aanleiding van dit Bibliotheekcollege is de tentoonstelling “Rotterdamse archeologie door de ogen van Martin Valkhoff!” die de gehele maand november te zien is in de Centrale Bibliotheek. Hierin laat tekenaar Martin Valkhoff zien waar opgegraven voorwerpen vroeger voor werden gebruikt.

Beeld: BOOR

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen