Gratis

Bibliotheekcollege | Hoogbouw in de stad: het nieuwe Rotterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tijdens de Rotterdam Architectuurmaand vertelt Arjen Knoester, senior stedenbouwkundige van de Gemeente Rotterdam, over de actuele nieuwbouwprojecten in de Rotterdamse binnenstad.

In 2008 verscheen het nieuwe plan voor de binnenstad: Binnenstad als City lounge. Daarmee werd definitief bevestigd dat een integrale aanpak van de binnenstad noodzakelijk was om Rotterdam werkelijk aantrekkelijk te maken. Om de ambities uit dit binnenstadsplan waar te maken zijn veel instrumenten ontwikkelt die deze veranderingen konden sturen, zoals een plan voor vermindering van het autoverkeer in de binnenstad, een plan voor de vergroening van de buitenruimte en een beleid dat zich richt op het versterken van de kwaliteit van de nieuwbouw in de stad. Lange tijd gebeurde er weinig, behalve het gestage werk aan de buitenruimte en de uitvoering van enkele speerpuntprojecten, zoals het Centraal Station, de Markthal en de Calypso.

Nu is de stad onherkenbaar veranderd en vliegen de initiatieven ons om de oren met een dynamiek die ongekend mag worden genoemd. In de Rotterdam Architectuurmaand neemt Arjen Knoester, senior stedenbouwkundige van de Gemeente Rotterdam, je mee in hedendaagse vraagstukken over de Rotterdamse binnenstad. Wat is er bereikt met tien jaar werken aan de City Lounge, wat zijn de opgaven voor morgen en welke actuele bouwplannen geven nu gestalte aan de doelen van tien jaar geleden? Bovendien geeft Arjen antwoord op actuele vragen die de hedendaagse verstedelijking van Rotterdam oproept.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen