Gratis

Bibliotheekcollege: Ondergrondse architectuur in Rotterdam

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Marc Verheijen vertelt alles over ondergronds ruimtegebruik aan de hand van Rotterdamse voorbeelden.

Over dit evenement

Marc Verheijen houdt zich als architect bij het ingenieursbureau Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam bezig met waardevol ondergronds ruimtegebruik en vertelt hierover aan de hand van Rotterdamse voorbeelden.

De infrastructuur van de stad vormt een 'spaghetti' van straten, tunnels, kabels, riolering en lijnen. Omdat de mens van nature niet ondergronds wil zijn, moet bij het ontwerpen van ondergrondse ruimtes rekening gehouden worden met alle menselijke zintuigen.

Marc Verheijen heeft zowel een verkeerskundige als een architectuur opleiding afgerond. Die dubbele invalshoek geeft een unieke en eigen kijk op de huidige actualiteit. Zijn projecten variëren van haalbaarheidsstudies en architectenselecties tot ontwerpen van bruggen en stations. Rotterdam staat in al zijn werk centraal, zowel bij zijn gemeentelijke opdrachten als externe opdrachten. Zo ontwerpt hij voor NS het nieuwe knooppunt Alexander en is hij de ‘huisarchitect’ van de RET. Naast projectgerichte activiteiten werkt Marc aan meer strategische vraagstukken en geeft hij veelvuldig onderwijs aan de Hogeschool Rotterdam en de TUDelft. Recent heeft hij het boek ‘infratecture; integraal ontwerpen van infrastructuur’ geschreven dat uitgegeven wordt door Nai010 uitgevers.

In verband met de Coronamaatregelen kunnen we maximaal 30 bezoekers ontvangen. Natuurlijk hanteren wij de maatregelen van het RIVM en houden we 1,5 m afstand. De zitplekken zijn aangegeven in de bibliotheek. Daarnaast zorgen wij voor desinfectie en een goed geventileerde ruimte. Kom alsjeblieft niet naar de bibliotheek als je klachten hebt. Kijk op de website van de bibliotheek voor informatie over de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen.

Dit Bibliotheekcollege staat in het teken van de Maand van de Onderwereld.

  • Locatie: Foyer Bibliotheektheater
  • Toegang: gratis
  • Tickets: beschikbaar vanaf 13 november
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen