Gratis

Bibliotheekcollege & opening | De punter komt thuis!

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
30 jaar geleden doen de archeologen van Rotterdam een bijzondere ontdekking vlakbij de bibliotheek: onder de dam ligt een compleet bootje!

Over dit evenement

Het punterachtige vaartuig is gebruikt om het laatste gat in de dam te dichten. Het scheepshout onthult bovendien wanneer de dam is aangelegd: rond 1270.

Het scheepje is een bijzondere vondst: de punter is - bijna letterlijk - de basis van onze wereldhavenstad. Op de dam in de Rotte bouwen de eerste Rotterdammers hun huizen en ontstaat uiteindelijk de stad Rotterdam. Vanaf 22 februari is de originele punter te zien op de 3e verdieping van de Centrale Bibliotheek. 

Tijdens het bibliotheekcollege door stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt kom je meer te weten over deze vondst. Daarna vindt de officiële opening van De Punter plaats op de derde verdieping.

Het bibliotheekcollege wordt gepresenteerd door Esther Wienese. 

Beeld: punter tijdens opgraving Willemspoortunnel 1991 (Archeologie Rotterdam). 

  •  Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: gratis

Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van Bibliotheekcollege & opening | De punter komt thuis!

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen