Bibliotheekcollege: Rotterdam Architectuurprijs

Venster Acties

Bibliotheekcollege: Rotterdam Architectuurprijs

Ieder jaar brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe projecten in de stad voor het voetlicht.

Door Bibliotheek Rotterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 18 apr. 2023 19:30 - 20:30 CEST

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Verdiep je tijdens deze bibliotheekcollege in deze prijs.

Als onderdeel van de RAP tentoonstelling organiseert AIR in samenwerking met de Centrale Bibliotheek een Bibliotheekcollege in het teken van de Rotterdam Architectuurprijs. Op dinsdag 18 april geven hoofdredacteur Catja Edens en juryvoorzitter Ninke Happel een lezing en nemen ze je mee in het verhaal van de Rotterdam Architectuurprijs. Waarom is deze prijs relevant voor Rotterdam en waar draagt de prijs aan bij? Uiteraard komen ook de inzendingen en de juryselectie van de Rotterdam Architectuurprijs 2023 aan bod. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Over de Rotterdam Architectuurprijs

Ieder jaar brengt de Rotterdam Architectuurprijs de beste nieuwe projecten in de stad voor het voetlicht. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni. De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR– Architectuur Instituut Rotterdam. De tentoonstelling en het stemloket is in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Tentoonstelling

Welk bouwwerk vind jij de belangrijkste aanwinst voor Rotterdam? Van 3 tot en met 24 april kan iedereen een stem uitbrengen voor de publieksprijs van de Rotterdam Architectuurprijs (RAP). In een tentoonstelling in de hal van de Centrale Bibliotheek maak je kennis met de tien kanshebbers. Met foto's, informatie en video's kun je op je gemak bekijken welk project het meest aanspreekt.

Daarna kun je je stem uitbrengen. Vink je favoriete project aan op het stemformulier, vul de stemmotivatie in en dien je stem in! Het project met de meeste stemmen wint de RAP-publieksprijs. Ook is er een prijs voor de beste stemmotivatie en worden de meest aansprekende inzenders uitgenodigd om de prijsuitreiking op bij te wonen.

De RAP tentoonstelling en het stemloket zijn tijdens openingstijden van de Centrale Bibliotheek te bezoeken. Buiten deze openingstijden kun je natuurlijk ook gewoon altijd je stem online uitbrengen via de website van de Rotterdam Architectuurprijs.

Praktische informatie

  • Locatie: Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite

Over de organisator

Georganiseerd door
Bibliotheek Rotterdam

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.