Gratis

Bibliotheekcollege: Rotterdam - de allereerste kleurenfoto’s

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In dit beeldrijke Bibliotheekcollege neemt Joop de Jong, samensteller van het gelijknamige boek, je aan de hand van unieke kleurenfoto’s mee naar het (voor)oorlogse Rotterdam.

Na ruim tachtig jaar is Rotterdam weer zichtbaar zoals het écht was: helemaal in kleur. De allereerste kleurendia’s geven daarmee ook nieuwe betekenis aan Rotterdam, toen en ook nu.

Uit de periode 1937-1945 waren tot voor kort maar heel weinig kleurenopnamen bekend. Zo was (voor)oorlogs Rotterdam in de fotografie lange tijd alleen te zien in stemmig zwart-wit en grijstinten. In kleur beleven we het alledaagse leven op de grachten en in de straten in de koele kleuren van ijzig winterweer of juist in de warme tinten van een zwoele zomer. Indrukwekkend zijn de dia’s van de brandende stad en de smeulende puinhopen na het bombardement.

Joop de Jong, samensteller van het boek Rotterdam, de allereerste kleurenfoto’s 1937 - 1945, neemt je in dit beeldrijke Bibliotheekcollege mee door de onbekende en herondekte kleurenwereld van acht Rotterdamse amateurfotografen. Naast de oudst bekende dia’s van Alphons Hustinx en Hugo Jaeger gaat hij ook in op eerdere kleurexperimenten in Rotterdam vanaf 1907.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: Gratis
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen