Bibliotheekcollege Rotterdam wordt groen!

Venster Acties

Bibliotheekcollege Rotterdam wordt groen!

Wonen in een groene stad, dat is fijn! Met verschillende Stadsprojecten wil de Gemeente Rotterdam de stad Rotterdam een stuk groener maken.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Wil je weten hoe? Kom dan op dinsdagavond 27 september luisteren naar Annemieke Fontein, landschapsarchitect en hoofd Landschapsarchitectuur bij Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam.

Samen met een team van ca 45 landschapsarchitecten werkt zij aan de inrichting van de openbare ruimte, zoals pleinen, straten, kade en parken in de stad. Aantrekkelijkheid, toegankelijkheid en functionaliteit van de openbare ruimte zijn de leidende principes van waaruit we werken en dat gaat natuurlijk gepaard met de opgave van deze tijd; klimaatbestendig maken van de stad tegen droogte, heftige regenval of overstroming, maar ook het verminderen van hittestress, en zorgen dat de stad veel biodiverser wordt, dat er meer ruimte voor de voetganger en fiets komt en dat er een grote verscheidenheid aan plekken en parken is waardoor de stad voor iedereen aantrekkelijk is of je nu rust of reuring wilt.

Het Bibliotheekcollege wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling Rotterdam wordt groen!, te zien in de Centrale Hal van de bibliotheek. In de tentoonstelling zie je hoe bekende plekken in de stad veranderen in groene parken, pleinen en straten waar je kunt bewegen of juist ontspannen. Er zijn maquettes te zien van de acht Rotterdamse Stadsprojecten die in de toekomst gerealiseerd gaan worden.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Centrale Bibliotheek
  • Toegang: gratis
  • Aanmelden: via Eventbrite
Gratis