Gratis

Bijeenkomst Aalsmeer in zicht | Verduurzaming

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Wellantcollege de Groenstrook

Jac. P. Thijsselaan 18

Aalsmeer

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wij nodigen je van harte uit voor de tweede bijeenkomst van Aalsmeer in zicht op 20 september. Wij willen graag weten hoe je aankijkt tegen verduurzaming van Aalsmeer in de toekomst.

Hoe zorgen we ervoor dat wij in de toekomst geen afval meer hebben? Welke kansen en uitdagingen zien wij om Aalsmeer duurzamer te maken? Klimaatverandering en groeiende schaarste van grondstoffen dwingen ons wereldwijd om maatregelen te nemen. Verduurzaming is een noodzaak. Gelukkig groeit het besef dat het roer om moet, als wij nog een leefbare wereld aan onze kinderen willen doorgeven. Wat betekent dit voor ons leven in Aalsmeer?

Duurzaamheid gaat over slimme keuzes voor de toekomst met oog voor mens, natuur en economie. Hier en nu maar ook ‘daar en later’. We praten dus niet alleen over verduurzaming aan de harde kant, zoals het besparen van energie en het belang van fair trade, maar ook over de zachte, sociale kant. Hoe zorgen we ervoor dat we een open samenleving blijven waar elke Aalsmeerder (ook) in de toekomst aan mee kan doen? Hoe gaan we elkaar, inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente, inspireren om met elkaar die duurzame ontwikkeling in Aalsmeer tot stand te brengen? Daar gaat de 2e bijeenkomst van ‘Aalsmeer in zicht’ over.


Waar gaat Aalsmeer in zicht over?

Onze wereld verandert razendsnel. Hoe zie jij de toekomst? Hoe ziet jouw leven er over 20 jaar uit? Wat betekent verduurzaming voor de inwoners van Aalsmeer, voor jouw bedrijf of organisatie en voor ons als gemeente? Wat vinden we belangrijk met elkaar in Aalsmeer? De toekomst is niet te voorspellen, maar we kunnen ons er wel op voorbereiden door een beeld van tends en ontwikkelingen te krijgen. Doe mee. Praat mee. Laat je inspireren en doe nieuwe inzichten op. Samen schetsen we de toekomst van ons mooie Aalsmeer.


Wat gaan we doen?

We organiseren dit jaar vier bijeenkomsten waarin we samen de toekomst verkennen. De tweede bijeenkomst op 20 september gaat over verduurzaming. Het belooft een interessante avond te worden! We laten ons inspireren door spreker Maurits Groen en door diverse verhalen van Aalsmeerse ondernemers, denken samen met elkaar na en wisselen ideeën uit over een duurzame toekomst van Aalsmeer. We sluiten de avond af met een hapje en drankje.


De toekomst van Aalsmeer gaat over ons allemaal. Daarom is het zo belangrijk dat ook JIJ meedenkt. Schrijf je nu in en doe mee op 20 september! Neem gerust een vriend, vriendin, collega of buurman mee.

Meer informatie over locatie en sprekers volgt te zijner tijd hier, op de website en op facebook (www.facebook.com/aalsmeerinzicht).


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Wellantcollege de Groenstrook

Jac. P. Thijsselaan 18

Aalsmeer

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen