Gratis

Bijeenkomst aardgasvrije gebouwde omgeving

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stadskantoor (onder voorbehoud)

1 Stadsplateau

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Een kennis- en matchmakingbijeenkomst voor G40-gemeenten en professionele vastgoedeigenaren over een aardgasvrije gebouwde omgeving.

Over dit evenement

Graag nodigen we u uit voor een bijeenkomst over een aardgasvrije gebouwde omgeving in het kader van de Dutch Green Building Week (#hetkanwel). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door IVBN in samenwerking met BZK, DGBC, RVO en VNG. De bijeenkomst richt zich op kennisuitwisseling en matchmaking tussen gemeenten en professionele vastgoedeigenaren en is zowel gericht op woningbouw als op utiliteitsbouw (met name winkels en kantoren). Na een welkomstwoord door wethouder Lot van Hooijdonk van de gemeente Utrecht zal het ministerie van BZK vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) een toelichting geven op de proeftuinen (stand van zaken eerste 27 proeftuinen en over de tweede aanvraag die medio september wordt verwacht). VNG zal ingaan op het proces en de stand van zaken van de transitievisies warmte die momenteel door gemeenten worden ontwikkeld. Vervolgens zullen de gemeenten Amsterdam en Utrecht hun aanpak toelichten. Het tweede deel van de bijeenkomst staat in het teken van matchmaking tussen gemeenten en eigenaren. In kleine sessies zal worden gesproken over de rol van vastgoedbeleggers in de wijkaanpak, hoe de utiliteitsbouw kan worden meegenomen, de mogelijkheden voor samenwerking en eventuele pilots of voorbeeldprojecten.

  • Stadskantoor is uitstekend met openbaar vervoer te bereiken met Utrecht Centraal Station op steenworp afstand. Voor meer reisinformatie kunt u een beroep doen op 9292 - OV informatie.
  • In de directe omgeving is weinig parkeergelegenheid. De dichtstbijzijnde (betaalde) parkeerterreinen zijn de parkeergarages Croeselaan en Kop van Lombok, of Jaarbeurs P1 t/m P5. Uw auto parkeren kan ook op een P+R locatie. Vanaf daar is er een goede verbinding met het openbaar vervoer naar het stadskantoor.
  • Deze Meet-Up zal volledig in het Nederlands zijn.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stadskantoor (onder voorbehoud)

1 Stadsplateau

3521 AZ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen