Gratis

Bijeenkomst Energietransitie & Waterstof

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Kasteel

Melkweg 1

9718 EP Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Energietransitie en inzetten op waterstof

Wat hebben de bewoners in het noorden eraan?

Duurzame ontwikkeling vraagt om overheidsbemoeienis op verschillende schaalniveaus: lokaal, regionaal, nationaal, continentaal en mondiaal. Daarbij ontbreken soms consistente keuzes, waardoor de transitie stagneert en soms zelfs perverse subsidies in stand worden gehouden die leiden tot meer 'onduurzaamheid'. Rudy Rabbinge zal de behoefte aan goede keuzes tonen en daartoe de mogelijkheden demonstreren.

Catrinus Jepma gaat in op de kans die Noord-Nederland heeft om zich de komende decennia te ontwikkelen tot één van de waterstofregio's van Noordwest-Europa met activiteiten over de hele waardeketen (productie, transport, opslag en toepassing), net zo als de regio sinds de jaren 60 van de vorige eeuw zich tot aardgasregio heeft ontwikkeld. De vraag is wat voor een dergelijke ontwikkeling vereist is; hoe die ontwikkeling naar een waterstofsysteem eruit zou kunnen zien; en wat dit het Noorden zou kunnen brengen qua innovatie en werk.

Machiel Mulder richt zich op de economische condities voor waterstof: wat is er voor nodig om de verschillende kleuren waterstof (groen en blauw) rendabel te maken? De rol van groene stroom en klimaatbeleid worden in het verlengde van deze vraag meegenomen.

Kom en discussieer mee

Als betrokken bestuurders en beleidsbepalers bent u van harte welkom om mee te praten wat er door en voor de regio gedaan kan worden om energietransitie een succes te laten worden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Kasteel

Melkweg 1

9718 EP Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen