Venster Acties

Bijeenkomst ‘Innoveren met 3D-printing, Big Data, Internet of Things en hypersnelle rekenkracht’

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

De Ruyterkade 5 5 De Ruyterkade 1013 AA Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Als ondernemer is het essentieel om continu producten en diensten te vernieuwen. ICT ontwikkelt zich snel, lijkt complex, maar is tegelijkertijd wel een onmisbare factor geworden voor product- en dienstinnovaties.

Het ICT Doorbraakproject ‘De ambitieuze MKB-er innoveert met ICT’ heeft als eerste doelstelling u meer inzicht te geven in verschillende innovatiemogelijkheden, waardoor u deze gemakkelijker en sneller in uw producten, diensten of productieprocessen kunt toepassen. Dit kan uw product of dienst aanzienlijke toegevoegde waarde geven, met alle positieve gevolgen voor uw concurrentiekracht. Denk bijvoorbeeld aan het verrijken van kleding met sensoren zodat het gegevens over uw conditie door kan geven aan trainings apps, de auto die inmiddels door software in staat is om autonoom te rijden of het 3D printen van gehoorapparaten waardoor de productie sneller, goedkoper en op maat is.

In vijf bijeenkomsten verspreid over het land willen we u inspireren met de kennis en ervaring van experts en ondernemers. Ook wisselen wij graag met u van gedachten over hoe u gebruik maakt van deze innovaties of deze mogelijk in zou kunnen zetten.

Na een plenaire opening met aanjagers Willem Vermeend of Erna Froon wordt u in parallelle sessies aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden bijgepraat over de mogelijkheden van ICT. ‘Internet of things’, 3D printing, Big Data en High Performance Computing passeren de revue. Ook heeft u uitgebreid de mogelijkheid om andere ondernemers en experts te ontmoeten en kennis te delen. Deelname is kosteloos.

Via deze pagina kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomst op 5 juni 2014 in Amsterdam van 16.00-19.00 uur (incl. broodjesmaaltijd).

Deze bijeenkomst wordt herhaald op:

19 mei 2014: Den Haag (Malietoren)
16 juni 2014: Eindhoven (Kamer van Koophandel)
september 2014: Midden-Oost Nederland & Noord Nederland