Gratis

Bijeenkomst Osteoporose, Ruggenwervels en Pijn, Utrecht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Seats2meet.com Utrecht CS

65 Moreelsepark

3511 EP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je bent van harte welkom op deze informatiebijeenkomst / regiobijeenkomst.

Op deze bijeenkomst gaan we het hebben over de gevolgen van Osteoporose voor de wervelkolom.

Ruggenwervels en Osteoporose (Door Dr. Paul C.P.H. Willems)
Dit zijn 2 onderwerpen die niet goed samen gaan en er valt veel over te zeggen, maar is er ook wat aan te doen. Dr. Paul Willems, Orthopedisch Chirurg met als aandacht wervelkolomchirurgie komt een presentatie geven over de wervelkolom, wervelfracturen en zijn ervaringen met corsetten en vertebroplastiek.

Paul Willems studeerde geneeskunde aan de Katholieke Univeristeit Nijmegen, in 2002 ronde hij zijn studie af. In 2011 is hij gepromoveerd op het gebied van 'Decision making in surgical treatment of chronic low back pain. The performance of prognostic test to select patients for lumbar spinal fusion'.
Na het afronden van zijn opleiding volgde hij AO-fellowship Wervelkolomchirurgie in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Van 2004-2007 was hij staflid in de Maatschap Chirurgie-Orthopedie van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo. Sinds september 2007 is hij staflid Orthopedie in het Maastricht UMC+. Zijn specialisatie betreft met name de Wervelkolom. Hiernaast is hij projectleider van het SPINECentrum Maastricht.
Naast zijn klinisch werk is hij betrokken bij het onderwijs van Medical Engineering studenten TU Eindhoven en van de AKO studenten van het Maastricht UMC+.

Waarom Bot in Balans? Door Harry van den Broek (voorzitter)
De Osteoporose Vereniging wil een onafhankelijke partner zijn voor mensen met fracturen, osteoporose en osteopenie die ondersteuning nodig bij het vinden van de weg in hun leven met…. Waarom wil de vereniging dat en op welke manier willen we dat vormgeven.

Presentatie cursus “Sterk met Pijn”. Door Trudeke Alberts, cursusbegeleider en vrijwilliger osteoporosevereniging.
Chronische pijn zet het leven op de kop. Er zijn veel mensen met osteoporose die te kampen hebben met chronische pijn. Hoe kun je omgaan met (soms) heftige chronische pijn? Tijdens de bijeenkomst van de osteoporosevereniging vertel ik in een korte presentatie over de inhoud van de cursus, wat je er van opsteekt en wat je er mee kan doen. Deze interactieve cursus is opgezet door 18 patiëntenverenigingen. Zij hebben zich verenigd in het samenwerkingsverband “Pijnpatiënten naar één stem”. Zie de website: pijnpatientennaar1stem.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Seats2meet.com Utrecht CS

65 Moreelsepark

3511 EP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen