Bijeenkomst RUG- alumnikring Twente 8 april 2019

Bijeenkomst RUG- alumnikring Twente 8 april 2019

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Landgoed De Wilmersberg

7 Rhododendronlaan

7587 NL De Lutte

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving

Op 8 april neemt professor Tjalling Halbertsma u mee op een reis van het Mongoolse rijk naar Europa in de 13de eeuw. Halbertsma is een begenadigd spreker en zat al eens aan tafel bij 'De Wereld draait door'.

De wereldberoemde Marco Polo maakte zijn ontdekkingsreis van Europa naar China, maar weinigen kennen de Aziatische tegenhanger, Rabban Sauma. Deze monnik reisde in de dertiende eeuw vanuit het huidige Beijing naar Europa. Deze reis en zijn ontmoetingen met Europese heersers beschreef hij in zijn dagboek. Halbertsma maakte in de voetsporen van Rabban Sauma deels dezelfde reis. Wie was deze tijdgenoot van Marco Polo en waarom bezocht hij Rome en Parijs? Wat had hij gemeen met het Westen en waarom werd deze Aziatische ontdekker van Europa zo snel weer vergeten?

Met veel plezier nodigen wij u hiervoor uit. De locatie is opnieuw het landgoedhotel De Wilmersberg, Rhododendronlaan 7, in De Lutte.

Is er een oud-studiegenoot die u graag wilt ontmoeten tijdens deze avond? U kunt bij de registratie ook een kaart voor een introducé kopen of de naam doorgeven zodat wij deze persoon kunnen uitnodigen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen