Bijlmerbios 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Metrostation Kraaiennest

Kraaiennest

1104CH Amsterdam

Netherlands

Beschrijving van het evenement
Van 4 tot 6 september drie zomeravonden film bij de enige overdekte openlucht bioscoop van Amsterdam onder metrostation Kraaiennest.

Over dit evenement

De toegang is gratis, maar ivm corona moet u wel reserveren. Per avond zijn er 180 plaatsen beschikbaar. U kunt via de groene 'registreer' knop reserveren. ZONDER TICKET GEEN TOEGANG!

You can make a reservation through the green 'registreer' button. No access without a ticket!

Alle films starten om 21:00 uur en zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar. All films are Dutch subtitled.

VRIJDAG 4 SEPT – Queen & Slim | 2019 | 2h 12min

Queen & Slim worden na hun eerste date aan de kant gezet door een witte politieagent. Wat een simpele aanhouding had moeten worden, loopt verschrikkelijk uit de hand. Op dat moment hebben ze geen andere keuze dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van verdriet, pijn en diepgeworteld trauma voor de zwarte gemeenschap door het hele land. Wat volgt is een klopjacht waarbij Queen & Slim als een moderne Bonnie & Clyde de liefde voor elkaar ontdekken. Queen & Slim wordt voorafgegaan door de korte film Swipe. Swipe gaat over een meisje die een match heeft met een enge man, die ze eerder naar links heeft geswiped. Ze vermoedt dat de man gevaarlijk dichtbij is…

ZATERDAG 5 SEPT – Hidden Figures | 2016 | 2h 7min

Hidden Figures is het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hidden Figures wordt voorafgegaan door de korte film Venserpolder. Vensperpolder gaat over een kroonprins van een Ghanese stam die na het overlijden van z’n vader gedwongen wordt om alles wat hij heeft opgebouwd achter zich te laten om troonopvolger te worden.

ZONDAG 6 SEPT – The Insult | 2017 | 1h 54min

In The Insult leidt een probleem met de waterafvoer tot een confrontatie tussen bewoner Toni en aannemer Yasser. Toni is een Libanese christen, Yasser een Palestijnse vluchteling. Als de ruzie uit de hand loopt door een belediging, worden beide mannen meegesleurd in een neerwaartse spiraal waarvan de draagwijdte veel verder reikt dan de grenzen van de rechtspraak. The Insult wordt voorafgegaan door de korte film Colloseum. Colloseum gaat over de schone schijn van onze samenleving. Een neo-western over de toenemende polarisatie in Nederland.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Metrostation Kraaiennest

Kraaiennest

1104CH Amsterdam

Netherlands

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen