Gratis

BIM Loket Online Friday

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Om de maand praten we bij over een actueel thema rond digitalisering van de gebouwde omgeving. Welkom bij de BIM Loket Online Friday!

Over dit evenement

NAA.K.T. | eenduidige materiaalbenaming voor de bouw die je zelf mag aankleden

Prefabbeton, gewapend beton, grindbeton, ihw, ihwg of tpg. Wij snappen wat de ander bedoelt, maar onze computers nog steeds niet. Tijd om daarvoor te zorgen. Rondom BIM maakten we in de BIM basis ILS al afspraken met elkaar om eenduidig samen te werken. Nu introduceren we een verdieping op een van die afspraken, in de vorm van eenduidige materiaalbenaming. Zo weten we branchebreed waar we het over hebben. En je computer ook.

Tijdens deze Online Friday geven Jeroen Koomen, Marijn Emanuel en Menno Mekes tekst en uitleg over het NAA.K.T-initatief, en geven zij antwoord op je vragen.

Eenduidige materiaalbenaming

Duurzaamheidsspecialisten, leveranciers, ontwikkelaars, bouwers en architecten hebben de handen ineengeslagen en een standaard ontwikkeld waarvan de bibliotheek zó helder en eenvoudig is dat die voor elke BIM-gebruiker duidelijk is, van modelleur tot eindgebruiker. Een eenduidige materiaalbenaming, die generiek genoeg om branchebreed toe te kunnen passen en specifiek genoeg om van toegevoegde waarde te zijn.

Hét ezelsbruggetje voor eenduidige materiaalbenaming

Het aanhouden van een vaste volgorde in de naamgeving zorgt voor betrouwbare data. Maar hoe onthoud je die volgorde? Simpel, met het ezelsbruggetje NAA.K.T.: NAAm_Kenmerk_Toepassing. In drie makkelijk te onthouden stappen leg je de essentie van een materiaal voortaan altijd helder en eenduidig vast.

Over de BIM Loket Online Fridays

Een keer per maand praten we even bij over de ontwikkelingen in de wereld van digitalisering van de gebouwde omgeving. We delen het laatste nieuws, peilen de stemming en behandelen een actueel thema. Het format is flexibel en afgestemd op jullie reacties.


		Afbeelding van BIM Loket Online Friday
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator BIM Loket

Organisator van BIM Loket Online Friday

Het BIM Loket is aanjager van digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Wij dagen iedereen in de bouw en vastgoed, infra en ruimtelijke omgeving (geo) uit samen te werken aan digitalisering, op basis van een open informatiespeelveld. Met als stip op de horizon een 100 procent duurzame, klimaatbestendige, circulaire en gezonde gebouwde omgeving.

 

Het BIM Loket stimuleert het toepassen van BIM in de Nederlandse bouw en infra, door het gebruik van open BIM-standaarden te bevorderen. Het BIM Loket beheert deze standaarden deels zelf, in nauwe samenwerking met onze partners. Een ander deel wordt elders beheerd, bijvoorbeeld in internationaal verband.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen