Biotope City Congres 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keukenconfessies

127 Klokgebouw

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Biotope City Congres 2020 in Eindhoven

Over dit evenement

Hoewel we getuige zijn van een groeiend verlangen naar de natuur, leven steeds meer mensen in kunstmatig geproduceerde dichte stedelijke centra. Dit symposium gaat in op de vraag hoe de natuur in steden moet worden geïnterpreteerd en hoe natuur gerelateerde ontwerpstrategieën helpen de actuele uitdagingen op gebied van duurzaamheid en klimaat aan te pakken.

In november 2002 vond de eerste internationale Biotope City conferentie plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens deze conferentie werd een nieuwe visie op de stad en stadsleven geïntroduceerd. De stad werd niet langer beschouwd als tegengesteld aan de natuur, maar als een integraal milieu voor mens, flora en fauna. Nu, 18 jaar later, is Biotope City terug in Eindhoven. Sinds de introductie in 2002 heeft het basisuitgangspunt van de Biotope City conferentie aan belang gewonnen door stedelijke uitdagingen als duurzame ontwikkeling en klimaatverandering.

Maar hoe kan stedelijke natuur, die kwetsbaar is en een weloverwogen aanpak vergt, gecreëerd en geïmplementeerd worden? Beleidsmakers, opdrachtgevers, ontwerpers en bewoners kunnen veel doen om de natuur in de gebouwde omgeving te integreren. Maar, hoe helpen hun ontwerpstrategieën om uitdagingen zoals CO2-uitstoot, hitte-eilanden, luchtvervuiling, uitputting van hulpbronnen, verlies aan biodiversiteit of overstromingen aan te pakken? Hoe kunnen beleidsinstrumenten een doordachte integratie van de natuur in de gebouwde omgeving stimuleren? Hoe kan de toepassing van groen daadwerkelijk bijdragen aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving? Hoe stimuleren we een verantwoord gebruik en beheer van stadsgroen? Kortom, hoe kunnen we succesvolle natuur-stad hybriden creëren?

Deze vragen staan centraal tijdens het Biotope City Symposium, dat plaatsvindt op vrijdag 15 mei in het Klokgebouw / Strijp-S. Tijdens verschillende workshopsessies worden concrete acties en perspectieven voor beleidsmakers, opdrachtgevers en ontwerpers gepresenteerd en besproken. Bovendien reflecteren uiteenlopende experts op het nut en de noodzaak van natuurinclusief ontwerpen.

Deelname aan het congres is gratis, voor drank en lunch wordt een fee van 10 euro in rekening gebracht.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keukenconfessies

127 Klokgebouw

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen