BK-lezing Art Rotterdam

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
BK-lezing door Esther Didden op 2 juli 2021

Over dit evenement

Onder de titel Belangrijkste conclusies voor de toekomst van kunst in de openbare ruimte verzorgt Esther Didden, projectleider van het jubileumproject van BK-informatie, op vrijdagochtend 2 juli de BK-lezing. De lezing vindt online plaats.

Kunst in de openbare ruimte: 100 sleutelwerken

Heel 2020 vierde Stichting BK-informatie haar veertig jarig bestaan. Allereerst werden er 100 sleutelwerken naoorlogse kunstwerken in de openbare ruimte bekend gemaakt. Deze vindt je terug op sleutelwerken.nl. Vervolgens startte er een campagne onder de hashtag #watdoetdathier waarbij we met name wilden weten hoe kunstwerken in de openbare ruimte in de samenleving zijn ‘geland’ en tot slot vindt er op 20 januari 2021 een afsluitend symposium plaats.

Esther Didden gaat tijdens deze lezing in op de belangrijkste conclusies van het symposium, waar vragen worden besproken die door de selectie van de sleutelwerken en de #watdoetdathier campagne relevant zijn gebleken: Waar liggen de verantwoordelijkheden in de openbare ruimte? Welke liggen er bij de overheden die deze ruimte invullen, welke bij de gebruiker en wat betekent dit voor de kunstwerken die hierin te vinden zijn? En wat als de kunstwerken monumenten zijn, welke krachten spelen dan mee? Hoe realiseer je anno nu op een goede manier een monument?

En ook, wat is het nut en de noodzaak van gedoe bij kunst in de openbare ruimte? Kunst in de openbare ruimte is er immers voor alle gebruikers van die ruimte zichtbaar aanwezig, en veroorzaakt daardoor vaak gedoe. Als tegenstanders zich roeren, staan voorstanders meestal ook op. De vraag naar gedoe is vooral interessant in combinatie met de tendens dat de afgelopen jaren de vraag is ontstaan naar een meer democratische vorm van opdrachtgeverschap, in die zin dat niet de gekozen representanten (provincie, gemeente, instituut) de verantwoordelijkheid voor de realisatie van de kunst in de openbare ruimte dragen, maar juist degenen die er het meest mee te maken krijgen: de bewoners en gebruikers van de plekken waar de werken zich manifesteren. En zorgt dat er vervolgens voor dat er nieuwe bemiddelaars nodig zijn?

Kosten

Voor de lezing en het bezoek aan Art Rotterdam betaalt u als abonnee € 10 per persoon. Een abonnee kan maximaal twee kaarten aanschaffen. De eerste 80 aanmeldingen ontvangen tevens toegang tot Art Rotterdam. Niet-abonnees betalen € 15,- voor de lezing, toegang tot de beurs is met dit ticket niet mogelijk.

Art Rotterdam

De tweeëntwintigste editie van kunstbeurs Art Rotterdam vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 februari 2021. Locatie is opnieuw de Rotterdamse Van Nellefabriek. Vier dagen lang vormt deze beurs met haar focus op jonge kunst de ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en -professionals uit binnen- en buitenland. Tijdens Art Rotterdam tonen ruim 100 galeries het werk van aanstormend en gevestigd talent. Bezoekers en deelnemers zijn er verzekerd van een veilige en aantrekkelijke omgeving in lijn met de voorschriften en maatregelen van de overheid. Tickets voor Art Rotterdam 2021 zijn alleen online, met een starttijd verkrijgbaar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen