€ 10 – € 15

BK-lezing met Gijs Frieling

Venster Acties en details

€ 10 – € 15

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De BK-lezing wordt dit jaar verzorgd door Gijs Frieling, beeldend kunstenaar en senior kunstadviseur van de Rijksbouwmeester.

Over dit evenement

De BK-lezing wordt dit jaar verzorgd door Gijs Frieling, beeldend kunstenaar en senior kunstadviseur van de Rijksbouwmeester. De online lezing vindt plaats op vrijdag 11 februari. De Rijksbouwmeester en beeldende kunst De Rijksbouwmeester was en is een grote opdrachtgever als het gaat over beeldende kunst in de openbare ruimte. Een van de redenen van het oprichten van BK-informatie door de Rijksbouwmeester in 1979, was het breed onder de aandacht kunnen brengen bij beeldend kunstenaars van opdrachten in de openbare ruimte. Inmiddels is er veel veranderd; er zijn minder opdrachten, het Rijk beheert minder onroerend goed en realiseert dus minder kunst in de openbare ruimte, veel gemeenten hebben – in tegenstelling tot het Rijk – de percentageregeling afgeschaft, kunstenaars worden op een andere manier betrokken bij grote kunstprojecten. De huidige adviseur beeldende kunst van de Rijksbouwmeester Gijs Frieling verzorgt dit jaar de BK-lezing waarbij hij zal ingaan op heden, verleden en toekomst van onder meer het opdrachtenbeleid van het Rijk en de percentageregeling. 

Gijs Frieling (1966) maakt muurschilderingen en schilderijen. Hij studeerde aan de Riet- veldacademie in Amsterdam en de Rijksakademie in Amsterdam. Hij ontving de Konink- lijke prijs voor schilderkunst in 1994, de basisprijs Prix de Rome in 1999 en de Cobraprijs in 2009. Frieling was als (gast)docent verbonden aan onder meer de Rietveld Academie, het Sandberg Instituut, de Rijksakademie, Jan van Eyck Academie en De Ateliers. Van 2006 tot 2010 was hij directeur en hoofdcurator van W139 te Amsterdam. Van 2011 tot 2020 was hij lid van de Raad van Toezicht van het Mondriaan Fonds en van 2015 tot 2020 jury- lid van de Koninklijke prijs voor schilderkunst. Frieling maakt voornamelijk muurschilderingen in opdracht, zowel in musea als voor publieke, institutionele en private opdracht- gevers. Sinds 2010 is Frieling adviseur beeldende kunst van de Rijksbouwmeester en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de uitvoering van de percentageregeling beeldende kunst bij Rijksgebouwen. 


		Afbeelding van BK-lezing met Gijs Frieling
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator BK-informatie

Organisator van BK-lezing met Gijs Frieling

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen