Uitverkocht

Black Achievement Month Familiedag NEMO

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

NEMO Science Museum

Oosterdok 2

1011 VX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Black Achievement Month 2017 wordt afgetrapt met de familiedag in NEMO Science Museum met een programma voor het hele gezin.

Speciaal voor kinderen is er de NiNsee-tentoonstelling Zwarte Uitvinders over, hoe kan het ook anders, zwarte uitvinders en hun ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat het stoplicht en het maandverband zijn uitgevonden door Afro-Amerikanen ten tijde van de slavernij? Tijdens de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter deze mannen en vrouwen en hun uitvindingen.

Keynote speaker is ingenieur Lyongo Juliana. Deze architect met Nederlandse en Curaçaose roots vertelt de kinderen en hun ouders over zijn boeiende vak. Hij wil laten zien dat alles mogelijk is en dat het belangrijk is om te geloven in je eigen dromen en talenten. Natuurlijk is er ook tijd om vragen te stellen aan deze bevlogen architect!

Na afloop is er een gratis lunch voor kinderen, ouders en begeleiders. Daarna is er gelegenheid om het museum te verkennen. John Leerdam en de directie van NEMO verwelkomen de bezoekers! Leuk om te weten: tijdens deze dag hebben we extra special guests: verschillende klassen van basisscholen De Rozemarn, De Achtsprong en Cresciendo.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

NEMO Science Museum

Oosterdok 2

1011 VX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen