Venster Acties

BLACK - the Expo

BLACK - the Expo

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

The Black Archives 21 Zeeburgerdijk 1093 SK Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

De expositie en campagne BLACK onderzoekt de complexe en veelzijdige identiteit en cultuur van Zwarte mensen in Nederland. We verdiepen ons in de gelaagdheid van de Zwarte identiteit en cultuur door stemmen te benadrukken die op hun manier hebben bijgedragen aan Zwarte geschiedenis, pride en empowerment. Op deze manier verwijderen we het schadelijke idee dat alle Zwarte mensen op elkaar lijken en hetzelfde denken - we are not a monolith. We maken ruimte voor blijdschap, empathie, rechtvaardigheid en gemeenschap. We maken ruimte voor jou, in al je vormen.

De campagne start met een expositie waarin 33 Zwarte Nederlanders zijn vastgelegd op camera door Bete van Meeuwen en een krachtige shortfilm van Evani Gilds. Wat betekent Zwart zijn in Nederland? Hoe omschrijf jij Black Joy en wat is Black Empowerment? Deze beelden en antwoorden op deze vragen zullen van 5 november 2022 t/m 23 december 2022 te zien zijn in The Black Archives. Ook roepen we mensen uit Zwarte en Afrikaanse gemeenschappen om hun verhalen en archiefmateriaal met ons te delen.

Wanneer? 5 november t/m 23 december 2022

Waar? The Black Archives / Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 21 (Amsterdam-Oost)

Openingstijden? Donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, 11u00 tot 17u00

Entree? GRATIS, donaties zijn welkom!

Bezoek ook onze expositie Facing Blackness

Combineer jouw bezoek aan de expositie BLACK met een bezoek aan de expositie ‘Zwartheid Onder Ogen Komen: Beeldvorming over Zwarte Mensen en de Strijd Daartegen’! (Facing Blackness.) In 2021 was het tien jaar geleden dat de “Zwarte Piet Is Racisme” campagne een brede sociale beweging op gang bracht en daarmee de strijd tegen institutioneel en anti-zwart racisme op de maatschappelijke en politieke agenda zette. Er is echter een lange onderbelichte geschiedenis van koloniale beeldvorming over Zwarte mensen én het verzet daartegen in Nederland.

Benieuwd? Reserveer dan een combiticket!

- Combiticket expositie Facing Blackness & BLACK: €10,- (ex. BTW & servicekosten)

- Student / Tiener (11 - 17 jaar) / Senior (65+): €7,50 (ex. BTW & servicekosten)

- Kind (0-10 jaar): GRATIS

- Stadspashouders: GRATIS