Bloeiklas: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Venster Acties

Early access

Bloeiklas: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Wat doe je als iets tegenzit? Vanavond bespreken we ons eigen ongemak met narigheid en gaan op zoek naar ruimte voor kwetsbaarheid.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Nieuwe Herengracht 18 18 Nieuwe Herengracht 1018 DP Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Weinig dingen werken zo verbindend als kwetsbaarheid. En weinig dingen zijn zo eng. Fijn als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, maar ikzelf liever niet. Waarom is kwetsbaarheid zo ongemakkelijk?

In deze bloeiklas bieden we ideeën en oefeningen aan waardoor jij beter om kunt gaan met kwetsbaarheid. Met de inzichten van psychoanalyticus Paul Verhaeghe onderzoeken we waarom kwetsbaarheid zo gevoelig ligt in onze maatschappij. We kijken kritisch naar de verwachtingen van perfectie en nemen onze eigen ervaringen onder de loep. Wanneer durfden we wel kwetsbaar te zijn? En wat leverde dat op? Zo zetten we samen een stap richting een eerlijker leven. Een leven waarin de shit er mag zijn.

Tijdens deze avond:

- Delen we vragen en inzichten over kwetsbaarheid

- Krijg je zicht op ons maatschappelijk ongemak met kwetsbaarheid

- Prikken we kwetsbaarheidmythes lek

- Ontdek je wat kwetsbaarheid jou te bieden heeft

--

Dit is een bloeiklas van De Kwekerij: een inspirerend en interactieve workshop waar we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. We bieden inspirerende theorieën uit interdisciplinaire bronnen, doen creatieve oefeningen en delen persoonlijke ervaringen.

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. We werken in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Ben je op zoek naar nieuwe inzichten en lijkt het je leuk om samen te leren? Doe mee!