Bloeiklas: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Venster Acties

Vroege toegang

Bloeiklas: Waarom is kwetsbaarheid ongemakkelijk?

Wat doe je als iets tegenzit? Vanavond bespreken we ons eigen ongemak met narigheid en gaan op zoek naar ruimte voor kwetsbaarheid.

Door De Kwekerij

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 22 jun. 2023 19:30 - 21:30 CEST

Locatie

Nieuwe Herengracht 18 18 Nieuwe Herengracht 1018 DP Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Weinig dingen werken zo verbindend als kwetsbaarheid. En weinig dingen zijn zo eng. Fijn als iemand anders zich kwetsbaar opstelt, maar ikzelf liever niet. Waarom is kwetsbaarheid zo ongemakkelijk?

In deze bloeiklas bieden we ideeën en oefeningen aan waardoor jij beter om kunt gaan met kwetsbaarheid. Met de inzichten van psychoanalyticus Paul Verhaeghe onderzoeken we waarom kwetsbaarheid zo gevoelig ligt in onze maatschappij. We kijken kritisch naar de verwachtingen van perfectie en nemen onze eigen ervaringen onder de loep. Wanneer durfden we wel kwetsbaar te zijn? En wat leverde dat op? Zo zetten we samen een stap richting een eerlijker leven. Een leven waarin de shit er mag zijn.

Tijdens deze avond:

- Delen we vragen en inzichten over kwetsbaarheid

- Krijg je zicht op ons maatschappelijk ongemak met kwetsbaarheid

- Prikken we kwetsbaarheidmythes lek

- Ontdek je wat kwetsbaarheid jou te bieden heeft

--

Dit is een bloeiklas van De Kwekerij: een inspirerend en interactieve workshop waar we thema’s bespreken die verder gaan dan de dagelijkse praktijk. We bieden inspirerende theorieën uit interdisciplinaire bronnen, doen creatieve oefeningen en delen persoonlijke ervaringen.

De activiteiten van de Kwekerij zijn bedoeld voor alle studenten en young professionals die willen bloeien tussen 18-35 jaar, van alle afkomsten, genderidentiteiten en seksuele voorkeuren. We werken in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers. Ben je op zoek naar nieuwe inzichten en lijkt het je leuk om samen te leren? Doe mee!

Over de organisator

Georganiseerd door
De Kwekerij

Met De Kwekerij willen we een open plek bieden voor studenten en young professionals om op te laden, geïnspireerd te raken en om samen in actie te komen. We laten zien en ervaren hoe het ook anders kan. Een plek waar oprechte aandacht en vragen centraal staan. Waar je mag twijfelen en samen zoekt naar betekenisvolle antwoorden.