Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

BLWRK CODERDOJO

Het Bolwerk

Zaterdag 12 november 2016 van 14:00 tot 17:30 (CET)

BLWRK CODERDOJO
Beschikbare datums

Ticketinformatie

Type Resterend Einde Aantal
Deelnemer Coderdojo
Door dit ticket aan te duiden schrijf je je in voor deze Coderdojo. Ben je toch verhindert, stuur ons dan ajb een mail op info@blwrk.be
Uitverkocht 12 nov. 2016 Gratis  
Coach Coderdojo
Ben je een coach, dan kun je je aanwezigheid doorgeven middels dit ticket.
9 Tickets 12 nov. 2016 Gratis  

Deel BLWRK CODERDOJO

Evenementgegevens

WAT IS EEN CODERDOJO?

Je kan de CoderDojo zien als een soort kunstacademie, maar dan met computers. We hebben geen programma en we geven ook geen les. Na een korte inleiding begin je zelf een computerprogramma te verkennen, eventueel samen met iemand anders. Als je een vraag hebt kun je elkaar om hulp vragen of één van de coaches aanspreken (het principe van de coach: Ask 3 then Me). Er zijn altijd nieuwe uitdagingen en oefeningen met meer interactie of opdrachten die technisch moeilijker zijn. Rond 17u30 verzamelen we wat jullie gemaakt hebben voor een 'show and tell'.

WAT GAAN WE DOEN?

We leren programmeren, spelletjes bouwen en animaties maken en met eenvoudige computerprogramma's toffe dingen maken. Wie voor het eerst komt laten we kennis maken met Scratch:http://scratch.mit.edu/ Dit is een programma waar je verhalen, spellen en animaties mee kan maken volgens de principes van het programmeren. 

Als er coaches aanwezig zijn die deze programma's beheersen kunnen we ook 3D tekenen met Google Skechup of met Arduino eenvoudige elektronische circuits maken of een robotje bouwen. Hiervoor zijn wel arduino kits nodig. Met de game engine Unity2D-3D kunnen we zelf indiegames gaan maken. Wie websites wil maken kan aan de slag met statische HTML en leren stylesheets maken. 

Deze programma's bieden we aan als er coaches met ervaring zijn of als er iemand is die zich er echt in wil verdiepen. Vaak zijn er handleidingen en opdrachtjes beschikbaar.

PRAKTISCH

Iedereen van 6-106 jaar (dus ook volwassenen) is elke tweede zaterdag van de maand welkom in onze Coderdojo. In principe breng je zelf je laptop mee, maar als je er geen beschikbaar hebt: we hebben er 10. Je hebt géén voorkennis of ervaring nodig. Er is maar één basisregel: Above all: Be cool. 

Er is frisdrank en cake waarvoor we een vrijwillige bijdrage vragen. Inschrijven is verplicht, want de plaatsen zijn beperkt. Je schrijft je in voor de Coderdojo's via de link hierboven. Extra coaches met IT ervaring blijven steeds welkom. Stuur even een mailtje aan info@blwrk.be als je als coach wilt meedoen.

Meer lezen over Coderdojo's kan op www.coderdojo.be.

Tot dan!

Heb je vragen over BLWRK CODERDOJO? Neem contact op met Het Bolwerk

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


het Bolwerk Coworking | Bar d'Office Edegem
55 Vestinglaan (vanaf de parking volg je de bordjes Bolwerk)
2650 Edegem
België

Zaterdag 12 november 2016 van 14:00 tot 17:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Het Bolwerk

In het binnenfort van Fort 5 in Edegem huist het Bolwerk.
Een coworking en creatieve hub voor ondernemende geesten 
die graag coworken en samenkomen op een inspirerende plek.
Meer op www.blwrk.be 

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.