BNO IMG LAB: Cross Comix Festival

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Donderdag de 14 november staat het BNO IMG LAB weer in het teken van Cross Comix Festival dat die hele week in Rotterdam plaatsvindt. Onze line-up deze avond staat in het teken van strip maken en van de uitgave ‘Indische Wortels’ met oa scenarist Stijn Schenk, colorist Marloes Dekkers, tekenaar Roel Smit en letteraar Frits Jonker.

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben hun roots in Nederland-Indië, toch weet de gemiddelde Nederlander bijzonder weinig van de geschiedenis van die bevolkingsgroep. Nu pas komen langzaam de verhalen van vroeger naar boven, verhalen die lange tijd verzwegen zijn of geen aandacht kregen, verhalen die het verdienen verteld te worden.

In de uitgave ‘Indische Wortels’ brengen ca 12 tekenaars die verhalen in beeld. Verhalen over muziek, cultuur, kunst, koloniaal verleden, familie en identiteit, voor meer informatie: realcomic.nl issuu.com/thegraficstory

Het internationale Cross Comix Festival vindt plaats van 13 t/m 17 november in Rotterdam met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beelden, comedy en muziek op het scherpst van de snede. Met Posy Simmonds, Wilbert Plijnaar, Emilio Guzman, Kamagurka, Les Robots, Gummbah en vele anderen: Let’s get visual! voor meer informatie: crosscomix.nl

Cross Comix Festival / Donderdag 14 november 2019 Aanvang: 19.00/20.00u

Entree: € 7,50 BNO leden en studenten € 3,75

NB GRATIS TOEGANG MET CROSSCOMIXFESTIVAL PASSEPARTOUT (AUB WEL RESERVEREN)

Bar open om 18:30 u

Zaal open: 19:30 u

Aanvang 20:00 u

Het Nieuwe Instituut Museumpark 25 Rotterdam

BNO IMG LAB en het Nieuwe Instituut bundelen kennis en netwerk in een maandelijkse Thursday Night. Met voorafgaand de Thursday Bite voor €7,70.

Vooraf een hapje eten en alvast van gedachten wisselen met de sprekers? Dat kan om 18.30 uur in Het Nieuwe Café. Tickets aan de deur of online (met of zonder maaltijd) via Eventbrite.


Artwork flyer;

didodrachman.com

hetnieuweinstituut.nl

bnoimglab.nl

crosscomix.nl

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen