BNO Start Studio visit Hansje van Halem

Venster Acties

BNO Start Studio visit Hansje van Halem

Voor startende ontwerpers: Neem een kijkje achter de schermen bij gerenommeerde ontwerpers tijdens een van de BNO Start Studio visits.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Studio Hansje van Halem Marcusstraat 52 1091 TK Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Ontbijten én tegelijk leren van toppers in het ontwerpvak? Dat kan met de BNO Start Studio visits.

Op donderdag 13 oktober zijn BNO Starters welkom op de studio van Grafisch ontwerper Hansje van Halem.

Hansje, hoofdontwerper van festival Lowlands sinds 2017, verwierf bekendheid met haar kenmerkende typografie en geometrische, bijna psychedelische illustraties die zijn opgebouwd uit complexe patronen. Van Halem krast, tekent of weeft haar letters digitaal en ontwerpt postzegels, affiches en illustraties. Haar ontwerpexperimenten leiden soms tot opdrachttoepassingen voor de openbare ruimte.

Afbeelding van BNO Start Studio visit Hansje van Halem

Gepassioneerd door typografie, boekontwerp en drukwerk in al zijn vormen, runt Hansje sinds 2003 haar eigen studio in Amsterdam. Ze werkt digitaal en creëert ingewikkelde typografische experimenten die de spanning tussen een systematische aanpak, leesbaarheid en onregelmatigheid onderzoeken. Gefascineerd door de wisselwerking tussen patroon, textuur en typografie, heeft Hansje een kenmerkende stijl ontwikkeld die de kloof tussen digitaal en drukwerk naar haar hand zet - ze voelt zich net zo op haar gemak bij het genereren van opvallende visuals als bij het experimenteren met zeefdruk en riso.

Haar werk bevindt zich in de collectie van musea, waaronder Stedelijk Museum Amsterdam (NL), Museum Meermanno / Huis van het Boek (NL) en Museum für Gestaltung Zürich (CH).

Neem tijdens de BNO Start Studio visit een kijkje achter de schermen en laat je inspireren door Hansjes verhaal en kom van alles te weten over haar werk, werkplek en werkwijze.

Praktische info:

Datum: 13 oktober

Tijd: 09:00 – 12:00

Adres: Marcusstraat 52 / 1091 TK Amsterdam

*Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

**De BNO Start Studio visits zijn alleen toegankelijk voor BNO leden die in de afgelopen 5 jaar zijn afgestudeerd en vallen onder de doelgroep startende ontwerper.

Photocredits: Valentina Vos & Cassander Eeftinck Schattenkerk