Boek & Film: Vele hemels boven de zevende

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Bibliorura

11 13 Neerstraat

6041 KA Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie aan over boekverfilmingen.

Over dit evenement

Boekverfilmingen leveren vaak discussie op. Is de film net zo goed als het boek? Zijn de personages in de film zoals we ons die voorgesteld hebben bij het lezen van het boek? Ziet de omgeving eruit zoals die in het boek beschreven wordt? Komt het verhaal in de film misschien wel nog beter over dan in het boek?

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek gaan de discussie over boekverfilmingen aan in de activiteit Boek&Film. In september gaan we ons buigen over het boek Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck, dat in 2017 is verfilmd met onder andere Brit Van Hoof, Sara De Roo en Koen De Graeve.

In Vele hemels boven de zevende zien we vijf personages rusteloos hun weg zoeken in een complexe emotionele context. Centraal staat kwetsbare Eva, grote vriendin van haar puberende nichtje, die ervaart hoe haar zus de passionele liefde vindt waar ze zelf naast grijpt, die worstelt met de verwachtingen van haar ouders en langzaam maar zeker de grip verliest op de obstakels in haar leven.

Boek&Film bestaat uit twee avonden. Op 18 september bespreken we in de bibliotheek het boek en op 25 september kijken we bij de ECI Cultuurfabriek naar de film. Na de filmvertoning volgt een bespreking van de film.

Let op: dit ticket is alleen voor de boekbespreking op 18 september bij de Bibliotheek Bibliorura. Voor de film op 25 september koop je je kaartje aan de kassa bij de ECI Cultuurfabriek.

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Bibliorura

11 13 Neerstraat

6041 KA Roermond

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen