Gratis

Boekbespreking Natuur-Inclusief Ontwerpen in de Stad

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een dubbele boekpresentatie initieert een kruisbestuiving van twee recent verschenen handboeken voor natuur-inclusief ontwerpen in de stad: de Eerste Gids voor Natuurinclusief Ontwerpen van Maike van Stiphout, en Stadsnatuur Maken van De Natuurlijke Stad (Jacques Vink, Piet Vollaard, en Niels de Zwarte). Dit evenement is georganiseerd samen met NAi Boekverkopers.

Multispecies Urbanism

Door de ecologische kaalslag van het platteland is de biodiversiteit in steden inmiddels vaak veel groter dan in landelijke omgevingen. Als evolutionaire ‘hotspots’ zorgen stedelijke omgevingen ervoor dat soorten zich razendsnel aan nieuwe omstandigheden moeten aanpassen. Bovendien leidt de ontmoeting met telkens nieuwe soorten tot het ontstaan van veranderde voedselnetwerken. Deze rijkdom weerspiegelt zich niet in de gangbare ontwerppraktijk. Tot dusver wordt de stad vrijwel uitsluitend als een habitat voor mensen ontwikkeld. De leerlijn Multispecies Urbanism van het Neuhaus curriculum concentreert zich op vormen van stadontwikkeling waarin de behoeften worden meegewogen van alle soorten die de stad bewonen.

Maike van Stiphout

Maike van Stiphout is directeur van DS landschapsarchitecten en voormalig hoofd master Landschapsarchitectuur aan de Amsterdamse Academie van Bouwkunst. DS is een bureau voor landschapsarchitectuur dat zich specialiseert in biodiversiteit en het idee koestert dat hoe meer soorten, waaronder planten en dieren, hoe hoger de kwaliteit van onze steden.

De Natuurlijke Stad

De Natuurlijke Stad is een samenwerkingsverband van architecten, stedenbouwkundigen, stadstuiniers en ecologen met het doel het versterken van het stedelijke ecologische netwerk en het vergroten van de biodiversiteit. Samen werken ze aan natuur-inclusieve projecten, onderzoek en publicaties. De auteurs van Stadsnatuur Maken, Jacques Vink, Piet Vollaard, en Niels de Zwarte, zijn onderdeel van De Natuurlijke Stad.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

Auditorium

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen