Niet beschikbaar

Boekenweek in de Bibliotheek

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zaterdag 10 maart begint de 83e editie van de Boekenweek. Deze week kan jij je aanmelden voor leuke activiteiten in de bibliotheek die met het thema natuur te maken hebben.

Alle activiteiten tijdens de Boekenweek zijn in de Bibliotheek Eindhoven, De Witte Damen, Emmasingel 22 – met uitzondering van het BoekieBal en de workshop van Groenkids: Met je handen in de aarde.


De lezing: Het belang van de bij

Als stadsimker is Alessandra Scalora druk bezig met de praktische werkzaamheden van het imkeren en het samenstellen van een uitgebreide productlijn gebaseerd op producten die afkomstig zijn van bijen.

Op zondag 11 maart 14.00-15.30. De lezing kost €2,50 voor bibliotheekleden en € 3,00 voor niet-leden.

De lezing: Game of Thrones

in dit college gaan we in op de vraag; Hoe wordt het verhaal verteld in de verschillende media, hoe werkt dat? En welke mooie voorbeelden kunnen we daaruit laten zien die de kracht van de verschillende media illustreren?

Op woensdag 14 maart 19.00-21.00. De lezing kost €6,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden.

De lezing: Natuurfotografie

Natuurfotograaf Eric Bergmeester maakt tijdens zijn lezing een reis langs de mooiste natuurgebieden van Europa. Hij deelt zijn passie voor natuurfotografie en staat vooral ook stil bij het boek dat hij in 2015 heft uitgegeven: Brainport natuurlijk! | SlimBoek De Groote Heide.

Op donderdag 15 maart 19.30-21.30. De lezing kost €6,- voor bibliotheekleden en € 7,50 voor niet-leden.

De workshop: Bloemige Schetsavond

Wanneer heb je voor het laatst een tekenpotlood aangeraakt? Is het antwoord ook: 'te lang geleden'? Schuif dan aan bij deze tekenworkshop en laat je creatieve kant weer eens stromen. We gaan samen schetsen aan de hand van een voorwep dat voor je ligt.

Op vrijdag 16 maart 18:45-20.30. De workshop kost €6,- voor bibliotheekleden en €7,50 voor niet-leden.


De filosofische workshop: Mens en Dier

Tijdens deze filosofische workshop gaan wij zelf filosoferen over mens en dier. Een open gesprek met elkaar, zelf nadenken, kritische vragen stellen en opnieuw nadenken, wordt afgewisseld met een interactief filosofisch college waarbij wij samen filosofische teksten lezen.

Op vrijdag 16 maart 13.30-16.30. De lezing kost €17,50 voor bibliotheekleden en € 21,- voor niet-leden.

De workshop van GroenKids: Met je handen in de aarde

De lente komt eraan! Lekker met jullie handen in de aarde en jullie eigen groenten zaaien. Ga mee op onderzoek in Buurtmoestuin Oesmoes, samen met moestuin-expert Marije van der Park.

Op zondag 18 maart 13:00 - 14:30. Moestuin OesMoes, Meidoornstraat 4-6, Eindhoven. De workshops van GroenKids kosten per workshop €3,- en voor de hele reeks €25,-. Locatie verschilt per workshop.


Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Voor kinderen is een abonnement gratis. Volwassenen hebben al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

22 Emmasingel

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen