Gratis
Boeklancering Time to talk – Architectuur in Nederland Jaarboek 2021/2022

Boeklancering Time to talk – Architectuur in Nederland Jaarboek 2021/2022

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Boeklancering van Time to Talk – Architectuur in Nederland Jaarboek 2021 / 2022

Over dit evenement

AIR en nai010 uitgevers organiseren de lancering van Time to Talk – Architectuur in Nederland Jaarboek 2021 / 2022 op dinsdag 24 mei in het Auditorium van Het Nieuwe Instituut.

Architectuur in Nederland peilt elk jaar, nu al 35 jaar, de staat van de architectuur in ons land. Naast het bekende overzicht van de opmerkelijkste en meest toonaangevende gebouwen in Nederland signaleert de redactie, bestaande uit Teun van den Ende, Uri Gilad en Arna Mačkić , trends, thema’s en ontwikkelingen in de architectuur.

In deze 35ste editie van het jaarboek signaleert de redactie dat er zich een koerswijziging in de architectuurpraktijk aftekent en besloot om daarover met ontwerpers in gesprek te gaan. Ze vroeg vakgenoten hun licht te werpen op uiteenlopende onderwerpen die uit de vele ingezonden projecten naar voren kwamen. Zoals de autonomie van de ontwerper, die onder druk is komen te staan door de huidige nadruk op financiële haalbaarheid, of de noodzaak om maatschappelijke en ecologische uitdagingen het hoofd te bieden.

Kan de architect, wiens macht beperkt is, daarbij nog een verschil kan maken? Een klein aantal uitzonderlijke projecten, constateert de redactie, bewijst dat het mogelijk is. Wat nodig blijkt is uitzonderlijk vakmanschap, kennis van zaken, of simpelweg volharding en overtuigingskracht. Van welk van deze eigenschappen bedienen architecten zich en wat levert dat op? Onder het overkoepelende thema Time to Talk gaan de redactieleden o.l.v Saskia van Stein het gesprek aan met Floris Alkemade, Ninke Happel, Afaina de Jong, Karin Laglas, Marjolein van Eig, Do Janne Vermeulen e.a. en komen de geselecteerde projecten voorbij.

De lancering van het 35ste Jaarboek Architectuur in Nederland wordt georganiseerd in opmaat naar de Rotterdam Architectuur Maand.

De presentatie vindt plaats in het Auditorium van Het Nieuwe Instituut op 24 mei vanaf 20:00 (inloop vanaf 19.30). De lancering wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

Boekinformatie Architectuur in Nederland. Jaarboek 2021 / 2022

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen