Boekpresentatie Alle Amsterdamse Akten

Venster Acties

Boekpresentatie Alle Amsterdamse Akten

Boekpresentatie met lezingenprogramma 'Alle Amsterdamse Akten. Ruzie, rouw en roddels bij de notaris, 1578-1915'

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Stadsarchief Amsterdam 32 Vijzelstraat 1017 HL Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Het Amsterdamse Stadsarchief beschikt over een uniek archief waarin zo goed als alle notariële akten die in Amsterdam zijn opgemaakt tussen 1578 en 1915 worden bewaard. Sinds 2016 wordt dit archief gedigitaliseerd en doorzoekbaar gemaakt in het kader van het project Alle Amsterdamse Akten.

'Alle Amsterdamse Akten. Ruzie, rouw en roddels bij de notaris, 1578-1915' is het eerste boek dat is gewijd aan de onderzoeksresultaten van Alle Amsterdamse Akten. Amstelodamum maakte het boek in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam en historisch onderzoeker Maarten Hell. Er werkten maar liefst twintig auteurs mee aan het boek, allen onderzoekers die gebruik hebben gemaakt van de gedigitaliseerde Amsterdamse akten.

Ter gelegenheid van de verschijning van het boek stelden Amstelodamum en het Stadsarchief een lezingenprogramma samen. Archiefmedewerkers, redacteuren en auteurs vertellen over het belang van de notarisakten en de soms aangrijpende, soms hilarische, maar altijd informatieve verhalen die erin verborgen liggen.