€ 0 – € 4

Boekpresentatie ‘Mijn Integratie’, door Bosnische vluchteling Lamija Džigal...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Lamija Džigal-Bektešević is geboren in Ex-Joegoslavië, nu Bosnië en Herzegovina. In 1992 kwam ze op de leeftijd van 8 ½ jaar als vluchteling naar Nederland. Een jaar geleden besloot ze alles op papier te zetten en haar boek ‘Mijn Integratie’ is het resultaat. Ze presenteert het boek deze avond op interactieve wijze.

“In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad op de persoonlijke ontwikkeling en op de maatschappij. Onderwerpen zoals Sinterklaas, dyslexie, religie en de gezondheidszorg komen aan bod. Ik laat scenario’s zien uit mijn eigen leven en blik 25 jaar terug in de tijd. Het dagboek van mijn moeder gebruik ik ter ondersteuning. Dankzij haar heb ik mijn boek kunnen schrijven en heb ik weer een stuk van mijzelf kunnen helen. Hierdoor komen twee belevingsaspecten aan bod, die van een volwassen vrouw en van een kind van 9. Hoe vindt dit kind zijn weg weer terug en gaat het anticiperen in de maatschappij, het westerse systeem en de eindeloze verwachtingen? Rode draad door het verhaal is mijn identiteitscrisis en de relatie tot mijn moeder(land).

Naast mijn persoonlijk verhaal kaart ik de problematiek aan rondom de vluchtelingen en hun integratie in Nederland, om uiteindelijk met aanbevelingen te komen. Ik draag oplossingen aan vanuit mijn levenservaring, vanuit mijn ervaring als therapeut en logica. Dit alles wordt ondersteund door prachtige tekeningen en zelfgeschreven gedichten.”

De prijs is inclusief 1 consumptie. Neem het ticket geprint mee om gebruik te kunnen maken van de consumptie.
Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Je hebt al voor €18,- per jaar een abonnement. Daarmee heb je direct voordeel én steun je de bibliotheek. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

de Bibliotheek Eindhoven

Emmasingel 22

5611 AZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen