Gratis

Meerdere data

Boekpresentatie POLAKVANBEKKUM | Graas choreografieën

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
BOEKPRESENTATIE 'Graas Choreografieën' van kunstenaars duo PolakVanBekkum.

Over dit evenement

Tijdens Amsterdam Art Week op 17 juni tussen 12:00 en 19:00 in de galerie vindt de feestelijke boekpresentatie plaats. Esther Polak en Ivar van Bekkum zijn aanwezig in de galerie voor het signeren van hun artist book.

Selecteer uw tijdslot (maximaal 4 personen per tijdslot)

Graaschoreografieën is een verhaal dat bestaat uit 48 tekeningen en dagboeknotities. De tekeningen zijn sterk beïnvloed door twintig jaar werken met GPS, en de ontwikkeling van robottechnologie. Het zijn de graaspatronen van koeien (in de Zwitserse bergen en in het Groningse vlakke land) getekend en plein air, naar de natuur - gaan zitten naast het weiland, geconcentreerd kijken en het potlood als een automatische tekenarm over het papier bewegen. Het resultaat is even abstract als realistisch. Het zijn verhalen over het tekenen zelf, over het grazen en de sociale interactie van koeien, die eigenlijk hetzelfde doen als mensen: bewegen, spelen, ruimte verkennen, op elkaar letten.

Van de tekeningen en de teksten verschijnt tevens een tweetalig (NL-Eng) boek.

Graas Choreografieën wordt uitgegeven door Uitgeverij Muller is ontworpen door Karen Polder en is mogelijk gemaakt door het Mondriaan fonds, Jaap Harten Fonds, Stichting Stokroos en kunstinitiatief Somalgors74.

De tentoonstelling Graas- en andere choreografieën is te zien t/m 27 juni.

Delen met vrienden

Organisator galerie dudokdegroot

Organisator van Boekpresentatie POLAKVANBEKKUM | Graas choreografieën

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen