Bomberbot Codekamp|Muziek Maken met Python |11- 14 jaar | 4 dagen |(ENG)

Bomberbot Codekamp|Muziek Maken met Python |11- 14 jaar | 4 dagen |(ENG)

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Muziek Maken met Python is een cursus bedoeld om te leren coderen door middel van het maken van beats en het produceren van muziek.

Over dit evenement

Beschrijving

In deze cursus Muziek Maken met Python leer je programmeren door het maken van beats en produceren van muziek. Leer programmeren in Python, samenwerken en creëren en wordt een echte artiest én programmeur!

Dit is een 4-daagse cursus van 4 uur per dag. Aan het einde van de cursus heb je fundamentele programmeervaardigheden ontwikkeld, kun je code schrijven in de programmeertaal Python, heb je veel geleerd over hoe muziek wordt gemaakt en heb je jouw eerste eigen nummer gepubliceerd!

Dit programma is ontwikkeld door experts op het gebied van muziek en technologie, waaronder zangers, rappers, producers, ondernemers en tech-coaches, om jou te inspireren en je de vaardigheden, gewoonten en mentaliteit te leren die jou helpen jouw dromen na te jagen.

Wie kan deelnemen?

Iedereen van 11 tot 14 jaar die:

-wil leren programmeren in Python;

-muziek wil leren maken;

-al enige programmeerervaring heeft opgedaan tijdens een van onze andere cursussen, of nog geen ervaring heeft met programmeren.

Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen?

De cursus vindt online plaats via Zoom. Het enige wat je nodig hebt is een computer, laptop of Chromebook met een goede internetverbinding en een geüpdatete versie van Google Chrome of Mozilla Firefox. Omdat de cursus online plaatsvindt, is het fijn als je een webcam en microfoon (oortjes) hebt. Er is geen voorafgaande programmeerkennis, muzikale kennis of ervaring vereist.

Hoe ziet de cursus eruit?

We starten iedere les met een energizer om elkaar beter te leren kennen. De trainers geven interactieve workshops waarin we samen belangrijke muzikale concepten en programmeerconcepten leren kennen. Ook gaan we aan de slag met het programmeren van eigen muzieknummers in het online programma EarSketch om alle kennis en vaardigheden die we hebben opgedaan op creatieve wijze toe te passen. Uiteraard zorgen we voor voldoende pauze. We sluiten de cursus af met een DJ party waarin alle deelnemers hun muzieknummer afspelen en uitleggen hoe zij de muziek hebben geprogrammeerd.. Vrienden en familie zijn welkom om aan te sluiten bij deze demo.

Wat leer je tijdens de cursus?

Dag 1: Introductie van de trainers en deelnemers, EarSketch-installatie, introductie van de cursus, basisprincipes van muziekproductie en het spelen van jouw eerste nummer.

Dag 2: Programeerconcepten: variabelen, functies. Muziektheorie concepten: beats, maten, tempo. EarSketch: fitMedia, insertMedia.

Dag 3: Programmerconcepten: while-loops. Muziektheorie concepten: herhaling, effecten (Optioneel geavanceerde EarSketch): setEffect. Afspelen van muzieknummers en elkaar voorzien van feedback.

Dag 4: Muzieknummers afmaken en publiceren. DJ Party met tracks die de afgelopen dagen zijn gemaakt door de deelnemers.

Cursusdata & Tijden

De cursus neemt plaats tijdens de eerste week van de kerstvakantie:

27 december t/m 30 december van 14:00 - 18:00 uur. Op 30 december kunnen vrienden/familie om 17:00 aansluiten bij de demo.

En na de cursus?

Na de cursus ga je naar 'huis' met jouw eigen geprogrammeerde muzieknummers in EarSketch. Je begrijpt meer van de syntax van de programmeertaal Python en hoe je met behulp van Python muziek kunt programmeren. Je hebt kennis gemaakt met belangrijke muzikale concepten en kunt deze toepassen om zelf muziek te maken. Ook heb je belangrijke 21e eeuwse vaardigheden ontwikkeld, zoals probleem oplossen, creatief denken, samenwerken en communiceren. Verder ontvang je natuurlijk ook een diploma!

Kijk voor onze cursussen op:

bomberbotnl.eventbrite.com

Afbeelding van Bomberbot Codekamp|Muziek Maken met Python |11- 14 jaar | 4 dagen |(ENG)

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen