Boottocht: infomoment natuurvriendelijke oevers langs de Leie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sint-Poppoplein

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het belang van de Leie voor de binnenvaart valt nauwelijks te overschatten. Straks vormt deze rivier een belangrijke schakel bij de Seine Schelde verbinding tussen onze havens en Parijs!

Om de stroom op deze belangrijke taak voor te bereiden, staan een hele reeks ingrepen op het programma. Niet enkel de infrastructuur pakken we aan, ook de natuur krijgt weer alle kansen.

De natuurlijke oevers die vroeger heel vanzelfsprekend waren, gingen grotendeels verloren bij de aanpassingen aan de vaarweg. Die ingreep bleef niet zonder gevolgen. Het project rivierherstel draait die klok weer terug.

Ben je nieuwgierig welke natuurvormen allemaal mogelijk zijn langs de Leie van Sint-Baafs- Vijve tot Deinze? Heb je zin om mee te denken over de inrichting van deze natuurvriendelijke oevers? Weet je niet wat een zwaluwwand is, maar wil je dat wel ontdekken?

Aarzel dan niet om u in te schrijven voor een leerrijke boottocht op woensdag 23 oktober. De boottocht zal starten om 14.30 u en is terug om 16.30 u. De opstapplaats is ter hoogte van het Sint-Poppoplein in Deinze.

Inschrijving is gratis, u kan tot 4 personen inschrijven.

Datum en tijd

Locatie

Sint-Poppoplein

9800 Deinze

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen