Bosbaden met Shinrin-yoku gids Ingrid

Venster Acties

Bosbaden met Shinrin-yoku gids Ingrid

Neem een bosbad en dompel je volledig onder in de natuur...

Door De Groene Afslag

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 21 mei 2023 10:30 - 13:30 CEST

Locatie

De Groene Afslag 117 Amersfoortsestraatweg 1251 AV Laren Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

Bosbaden, Shinrin-Yoku of forest-bathing...je volledig onderdompelen in de natuur. Je gaat het bos, de bomen, de planten en aanwezige dieren volop ervaren, met al je zintuigen. De Japanse naam voor het nemen van een bosbad is Shinrin-yoku. En dat betekent “ontspanning die verkregen wordt door je onder te dompelen in het bos”. Shinrin = bos, yoku = bad. Het betekent dus niet dat je in het water gaat baden zoals sommige mensen verwachten.

Door je tempo te verlagen tot maximaal 1 kilometer per uur en door al je zintuigen te gebruiken, kom je tot volledige ontspanning. Het bos helpt je in het moment te zijn, in het hier en nu. Door de verbinding met de natuur te ervaren én aan te gaan kom je tevens meer in verbinding met jezelf. Hierdoor wordt je je ook heel erg bewust van het feit dat wij zuinig moeten zijn op onze mooie natuur.

Shinrin-yoku gids Ingrid neemt je mee het bos in rondom De Groene Afslag. Het bosbad duurt drie uur en gebeurt bijna volledig in stilte. Er wordt afgesloten met een kleine theeceremonie.

Wil je hier nog wat meer over lezen? Check dan de website www.bosbaden-shinrin-yoku.nl

Maximaal 12 deelnemers.

Over de organisator