Gratis

Boskalis Beach Cleanup Tour - eindfeest 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Strandpaviljoen Ahoi

19 Boulevard Barnaart

2041 KB Zandvoort

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 - Eindfeest

Op 15 augustus komen de Noord en Zuid routes van de Beach Cleanup Tour bij elkaar in Zandvoort.

Bij strandpaviljoen Ahoi maken we bekend hoeveel afval er dit jaar is opgehaald, hoeveel vrijwilligers daaraan hebben bijgedragen en welke bijzondere afvalitems er gevonden zijn langs de Noordzeekust. Uiteraard proosten we met elkaar op de resultaten.

De Good Fish Foundation zal aanwezig zijn met hun viskar, waar ze lekkere bakjes bijvangst uitdelen. hiermee laten ze zien dat aangelande bijvangst ook waarde heeft en niet weggegooid moet worden. De Good Fish Foundation stelt zich ten doel de transitie naar een duurzame en verantwoorde visserij en visteelt te bevorderen door de vraag naar goede vis te vergroten en consument en ondernemer te ondersteunen bij een verantwoorde keuze. De stichting richt zich primair op de visaanvoer, verwerking, consumenten, handel en overheid in Nederland en Europa.

Plastic Fantastic is aanwezig met hun mobiele fabriek. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van 2019 scheiden we tjdens sommige etappes samen met Plastic Fantastic het afval. Plastic wordt gerecycled en als nuttige produten verkocht aan de gemeente. plastic Fantastic: "Een deel van ingezameld plastic wordt na sortering alsnog verbrand. Wij vinden dat zonde, je kunt er nog zoveel van maken, dat is het idee. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het upcyclen van plastic afval."

16.00 Aanvang

17.00 Bekendmaking resultaten

17.30 Aanvang borrel

Boskalis Beach Cleanup Tour 2019

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen! De Noordzeekust is verdeeld in 31 etappes die plaatsvinden van 1 t/m 15 augustus 2019.


Op woensdag 1 augustus start de noordroute op Schiermonnikoog en de zuidroute in Cadzand. Deze routes komen samen op woensdag 15 augustus in Zandvoort waar tijdens de feestelijke afsluiting de resultaten worden onthuld. Iedere etappe is zo'n 5 tot 10 km lang en daarbij wordt zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd. Daarmee laat Stichting De Noordzee zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Want deze ‘plastic soep’ zorgt ervoor dat er jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren sterven.

Samen kunnen we hier iets aan doen. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Strandpaviljoen Ahoi

19 Boulevard Barnaart

2041 KB Zandvoort

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen