Brainstorm sessie: Onze eigen omroep op NPO

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Muziekstudio

Zwaanshals 349

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De beeldvorming over Afrika op Nederlandse televisie is vaak zielig en negatief. De publieke omroep is te wit en minder toegankelijk voor nieuwe Nederlanders. Programma's huren zwarte acteurs vaak voor criminele rollen in of om zichzelf voor schut te zetten. Nieuwe Nederlanders die een andere mening op na houden worden als extremist weggezet of zouden tegen de rechtsstaat zijn. Het ontbreekt de publieke opinie aan meerdere perspectieven over maatschappelijke thema's doordat andersdenkenden geen uitnodiging krijgen.

De onzichtbaarheid van de overgrote meerderheid van alle Nederlanders dat vredig samenleeft ten opzichte van uitvergrote uitersten. Stereotypen en vooroordelen zijn beeldbepalend. Het ontbreken van geaccepteerde gedachtegoederen van buiten de Europese of Noord-Amerikaanse invloedssfeer. Buitenlandse thema's bespreekbaar maken die met name nieuwe Nederlanders raken zonder een koloniale houding of 'Columbus complex' aan te nemen. Reflecties over Nederlandse normen en waarden zonder zich beter dan de ander of andere landen te voelen.

Kortom een omroep dat het Nederland van de 21e eeuw in een veranderende wereld volwaardig op een podium zet.
Een eigen omroep oprichten

Dit was een greep uit de kritiek en tegengeluiden over de publieke omroep en Nederlandse televisie in het algemeen. Gelukkig kunnen wij er een verandering aan brengen met een eigen omroep op NPO. De uitzendrechten op NPO worden in 2020 opnieuw verdeeld. Om als nieuwe omroep uitzendrechten te verkrijgen dienen er minimaal 50.000 leden geworven te worden die jaarlijks minimaal €5,72 aan contributie betalen.

Wanneer hier aan voldaan is krijgt de omroep voor 5 jaar een aspirant status en mag het programma's maken en vervolgens op NPO 1, 2 of 3 en op de radio uitzenden. Totaal komt het neer op 325 uur televisie en 1.500 uur radio. De omroep ontvangt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap jaarlijks bedrag van ongeveer € 3,5 miljoen.
Brainstorm sessie

Nkonzo Media nodigt u uit om samen met anderen te brainstormen en vervolgens concrete stappen te zetten richting een omroep. In 2012 deed Miguel in een werkgroep opgezet door een prominente maatschappelijk betrokken individu mee aan een initiatief om een omroep te beginnen. Dat doel werd toen niet gehaald. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Programma

18:30 - 19:00 / Inloop

19:00 - 20:00 / Presentatie & brainstorm sessie

20:00 - 21:00 / Vervolgstappen
Contact

E-mail: nkonzomedia@gmail.com

Website: http://www.nkonzomedia.com/nl
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Muziekstudio

Zwaanshals 349

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen