€ 25

Bressummer Leiderschapscafé @ Bovenkerk in Kampen:

Venster Acties en details

€ 25

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bovenkerk, Kampen

28 Koornmarkt

8261 JX Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Leiderschapscafé over het onderwerp: welk leiderschap hebben we nodig om te versnellen naar een duurzame transitie?

Over dit evenement

Bressummer Leiderschapscafé @ Bovenkerk in Kampen:

Ben jij als leider actief in de voedsel- en agrisector of in de bouwsector in Nederland? Ben jij geïnteresseerd en/of verantwoordelijk voor het ontwikkelen van circulaire businessmodellen en duurzame praktijken in jouw bedrijf?

Dan nodigen we je graag uit voor ons eerste Leiderschapscafé in de Bovenkerk in Kampen op vrijdag 26 november van 2.00 tot 4.30 uur.

Welk leiderschap hebben we nodig om te versnellen naar een duurzame transitie?

Hoe nemen we als leider verantwoordelijkheid en geven we meer betekenis aan ons bedrijf of onze instellingen? Hoe kunnen we verbindingen leggen binnen ons bedrijf, maar óók in de sector met onze concurrenten? Wat als onze concurrenten onze belangrijkste bondgenoten zouden worden?

We hebben het geluk om John Engelsman (Algemeen Directeur IJB Groep) en Pauline Bieringa (Algemeen Directeur Triodos Bank) te mogen ontvangen met wie we deze vragen zullen bespreken. Zij delen hun inzichten met ons en gaan na een world café in gesprek met het publiek.

We zullen ook genieten van mooie muziek: kunst en creativiteit zijn fundamenteel om het beste in ieder van ons naar boven te halen!

Programma:

2:00 Ontvangst met koffie en cake

2:15 – 2:20 Opening Leiderschapscafé met Jan Willem Kirpestein

2:20 – 2:30 Orgelimprovisatie rondom het thema licht

2:30 - 2:50 Presentatie door Pauline Bieringa over ‘nieuw leiderschap’ in relatie tot duurzame transitie

2:50 - 3:10 Presentatie door John Engelsman “cultureel vs. technisch leiderschap”

3:10 - 3:20 Muzikaal intermezzo

3:20 - 4:00 World café

4:00 - 4:30 Paneldiscussie met de deelnemers

4:30 - Sluiting van de sessie met Arjan Overwater

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bovenkerk, Kampen

28 Koornmarkt

8261 JX Kampen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Bressummer Foundation

Organisator van Bressummer Leiderschapscafé @ Bovenkerk in Kampen:

Een essentiële verbinding

De naam van de Stichting, ‘bressummer’ verwijst naar de brede dragende verbindingsbalk in vakwerkhuizen uit de middeleeuwen. Deze balk zorgt voor de ‘essentiele verbinding’. De ‘bressummer’ verbindt beneden met boven, geeft draagvlak en het bouwwerk stevigheid en levensduur.

Voor de stichting staat de ‘bressummer’ symbool voor het leiderschap dat zo’n ‘essentiële’ verbinding weet te maken tussen verleden, heden en toekomst en verbinding tussen mensen en tussen bedrijven, wetenschap, NGO’s en overheid binnen een sector en in de Nederlandse samenleving.

Voor de stichting is de centrale vraag “hoe ontwikkelen we het leiderschap, nodig om de transitie naar verduurzaming en circulaire economie concreet handen en voeten te geven en alle belanghebbenden te betrekken?”

Systeemdenken voor een duurzame overgang

Sinds de industriële revolutie is het belangrijkste economische model gebaseerd op een lineair productiesysteem dat is gebaseerd op de winning van hulpbronnen, transformatie, afvalproductie en verstoring van de biosfeer. Het is nu tijd voor bedrijven om de klimaatverandering te matigen en toekomstige generaties de kans te bieden op een goed leven.

Om de dominante lineaire praktijken te veranderen, moeten toekomstige leiders een paradigmaverschuiving maken. En dat is het doel van de Bressummer Foundation: jonge talenten opleiden tot verantwoordelijke leiders die oog hebben voor het welzijn van de planeet en de mensen. Daartoe moeten we holistisch denken en begrijpen dat de wereld complex is en dat interacties meervoudig zijn. Systeemdenken is een wetenschap die het mogelijk maakt de juiste vragen te stellen en verbanden en relaties tussen schijnbaar geïsoleerde dingen te begrijpen. Het is een hoge prioriteit om systeemdenken over te brengen op de leiders van de toekomst, zodat zij een langetermijnvisie kunnen ontwikkelen en een diep inzicht krijgen in de problemen waarmee zij te maken zullen krijgen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen