Gratis

Broeiavond: kunst en/in ondernemerschap

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld

28E Klein-Heidestraat

3370 Neervelp

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

‘De helende kracht van schoonheid en kunst'

Schoonheid is essentieel als je onderneemt vanuit je diepere kern. Schoonheid kan zich uitdrukken op verschillende niveaus en in verschillende vormen. Starten vanuit de eigen kern, met een heldere missie en visie die je expliciet maakt in je doen en laten, van daaruit bouwen aan een mooi business model waarin je een maatschappelijke meerwaarde creëert met ruimte voor kwetsbaarheid en authenticiteit.

Vervolgens de stap naar buiten toe: zichtbaar worden. De website, de woorden, de beelden, de folders,… Je laten omringen door mooie mensen die ondernemen vanuit hun hart en ziel. En van daaruit bouwen aan je zaak. Met een grote zorg voor de Aarde, een fragiel ecosysteem, die we mogen bewonen en graag willen bewaren en verzorgen voor onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen en kleinkinderen.

Ondernemerschap als kunst en kunde. Anje Claeys brengt het verhaal van De Broeikas, een verhaal dat startte van binnenuit, vanuit het verlangen naar meer diepgaande interacties, een inspirerende ruimte en vervulling. Na dromen kwam doen. Lef was ook nodig. Want er waren ook bange momenten en onzekerheid. Twijfelen, stilstaan, bezinnen, bij je essentie blijven. Je laten leiden door je intuïtie. En zo bouwen aan een labo. Een labo voor een warme wereld.

Kunst aan de muren, een verhaal gebracht door Anje Claeys, afgewisseld met vertelsels van Joke Van Himbeeck. Een bezielde getuigenis die aanzet tot méér. Met deze bijzondere totaalervaring ronden we het geheel van de 13 Broeiavonden af en duiken we, helemaal voldaan, de zomer in.

Over de facilitators

Anje Claeys is een multidisciplinaire creator. In 2016 richtte ze De Broeikas op en in 2010 startte ze met BioArt. Als kunstenares begeleidt ze mensen die geconfronteerd worden met een verlieservaring. Ze biedt kunstzinnige trajecten aan voor rouwenden en zoekenden. Het begrip 'verbinding' staat centraal in haar werk en leven.

Lees hier hoe ze het zelf formuleert...
'Vanuit mijn kern verbind ik me met een ander. Vanuit de energie die vrijkomt in de verbinding, creëer ik. Voor mezelf, een ander, maar evengoed voor een bedrijf, een organisatie. Dat is in essentie waar BioArt voor wil staan. Creëren in verbinding. Een creatie voor het leven, over het leven. Kunst van en voor het leven. Als mens ben ik geboeid in wat zich toont tussen mensen. Als wetenschapper ben ik geïntrigeerd door datgene wat nog niet geweten is. Het onzichtbare. Onderzoekend en analytisch van aard. Met oog voor detail. Als sociaal ondernemer bouw ik aan een verstillende cowerkplek, De Broeikas, waar mensen samen kunnen ondernemen, bij voorkeur in synergie, met zelfontplooiing en bloei in het visier. Verbinden, verstillen, verdiepen. Als kunstenaar ga ik hiermee aan de slag. Beeldend en tekstueel. Ik creëer prenten en druk me ook al schrijvend uit. Printmaking, words and details. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar diepdruk en poëzie, de stilte tussen woorden, de interactie tussen woord en beeld. Stilaan ontvouwt zich een verhaal dat enige coherentie vertoont. De gemeenschappelijke noemer wordt zichtbaar.'

Joke Van Himbeeck

sprokkelde voor ons verhalen bij mekaar, ze ging in gesprek met dorpsgenoten, mensen die de oorlog meemaakten. Zo reconstrueerde ze het verhaal van De Broeikas. Verhalen van vroeger en nu, die vertellen hoe deze schuur doorheen haar rijke geschiedenis haar 'verzamelfunctie' opbouwde. Joke Van Himbeeck richtte vzw Sprookjeshuis 'De Zevenster' op. Ze is een verhalenfee en neemt je mee naar een lang vervlogen tijd. Ze beroert je, verroert je, brengt je in vervoering. Laat je raken door haar stem en haar verhalen...

PRAKTISCH

Wanneer?

woe 12 juni 2019:

  • 19u30: we openen de deuren

  • 20u00: we starten de interactieve lezing

  • 21u45: we vertellen iets over de Broeikas, en praten na met een drankje


Bijdrage?

10 euro voor een duoticket. Breng gratis iemand mee!
Betalen kan door overschrijving op het rekeningnummer BE08 5230 4805 7313 op naam van De Broeikas of ter plekke de avond zelf. De BIC code is TRIOBEBB. Als mededeling noteer je: Inschrijving Broeiavond +datum en je naam. Om onze administratie haalbaar te houden, is annuleren na betaling evenwel niet mogelijk. Dank voor je begrip.

Wat nog?

Er zal bier en wijn zijn, wij hebben geen slimme betaalsystemen dus voorzie cash geld als je achteraf nog iets wil drinken.

Waar?

De Broeikas
Klein-Heidestraat 28E, 3370 Neervelp
www.debroeikas.be - info@debroeikas.be


Parkeren?

Parkeren graag op de carpoolparking aan de E40, Waversesteenweg, vlakbij de afrit van de snelweg.De Broeikas is gelegen in een rustige straat in een landelijk dorp. We zijn er ons van bewust dat onze activiteiten een impact hebben op dat rustige aspect. Om de mobiliteitsoverlast voor onze buren te beperken vragen we je om te parkeren op de carpoolparking aan de afrit van de snelweg. Van daaruit is het ongeveer 10 minuutjes stappen naar De Broeikas. Even de benen streken, even vertragen, een andere gewoonte aannemen. Vertrek een kwartiertje vroeger en wandel naar De Broeikas. De Broeikas en haar buren danken je.

Bij het verlaten van De Broeikas, 's avonds, vragen we je om je stem te dempen en rustig terug naar de carpoolparking te stappen. Zo worden slapende buren niet wakker...

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Broeikas, Labo voor een Warme Wereld

28E Klein-Heidestraat

3370 Neervelp

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen