Bronstijdwandeling door het Streekbos, BBQ en ALV

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ijgenwijs restaurant

21 Veilingweg

1611 BN Bovenkarspel

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
ALV met wandeling door het Streekbos en BBQ

Over dit evenement

Omdat de Ondernemers Club Westfriesland dit jaar 25 jaar bestaat geven we de Algemene Ledenvergadering een feestelijk tintje en maken we er een leuke en leerzame middag van die wij afsluiten met een gezellige BBQ.

Na de formaliteiten van de ledenvergadering staat er voor ons een paar gidsen van IVN West-Friesland (Instituut voor Natuureducatie) klaar om ons een rondleiding te geven door de geschiedenis van het Westfriese landschap.

Als afsluiting zal de BBQ worden aangezet en kunnen wij onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar na- en bijpraten.

Bronstijdwandeling door het Streekbos

West-Friesland wordt al duizenden jaren bewoond. Tussen de drie- en vierduizend jaar geleden, toen Egypte nog bestuurd werd door farao’s en in het oude Griekenland de beroemde Trojaanse Oorlog woedde, woonden er ook in onze regio al mensen, maar dan in een wadden- en kwelderlandschap.

Het was de periode die de Bronstijd wordt genoemd. Vooral de laatste jaren zijn er in onze regio verschillende archeologische opgravingen geweest, die allerlei nieuwe inzichten hebben gebracht over deze prehistorische bewoning.

Samen met de gidsen van IVN West-Friesland wandelen wij door de geschiedenis van het Westfriese landschap terug. Tijdens de wandeling langs verschillende bijzondere natuurgebiedjes in het Streekbos en met behulp van documentatiemateriaal wordt er o. a. verteld over de ruilverkaveling in de twintigste eeuw, het grondgebruik in de 16e en 17e eeuw en de ontginning van het veen in de Middeleeuwen. Einddoel van de wandeling is de met palen aangegeven plattegrond van een bronstijdboerderij, dat als onderdeel van het Archeologisch Voetspoor in het Streekbos is aangelegd op basis van historische sporen in de directe omgeving.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ijgenwijs restaurant

21 Veilingweg

1611 BN Bovenkarspel

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen