Gratis
Broodbakdagen in Bospolder-Tussendijken

Broodbakdagen in Bospolder-Tussendijken

Venster Acties en details

Gratis

Locatie

Jan Kobellstraat 56A

56A Jan Kobellstraat

3026 SV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Kunstenaar, kok en wever Aslı Hatipoğlu verwelkomt jou met je eigen zuurdesemdeeg bij bakkerij De Stoker in Bospolder-Tussendijken

Over dit evenement

In de tentoonstelling Op zoek naar het pluriversum deelt kunstenaar, kok en wever Aslı Hatipoğlu zakjes zuurdesemcultuur uit, micro-organismen waarmee je thuis deeg kunt maken voor je eigen brood. Omdat samen broodbakken nog leuker is, verwelkomt ze je graag met jouw deeg bij de buitenoven van bakkerij De Stoker in Bospolder-Tussendijken.

Sourdough Revolution, Kombucha Culture

Kunstenaar, wever en kok Aslı Hatipoğlu onderzoekt in dit project (2020-heden, Maastricht en elders) de relatie tussen mensen en microben. De keuken is haar laboratorium. Eten maken en delen levert altijd verhalen op. Hatipoğlu bouwt aan een wereld waarin ze psychologie, geschiedenis, ecologie, spiritualiteit en wetenschap combineert en zo tot nieuwe recepten komt. Bij het ontwikkelen van een kombucha-cultuur vormt zich een vel: dit roept vragen op over de scheiding tussen binnen- en buitenwereld. Bemiddelt die tussenlaag – dat vel – tussen binnen en buiten? Zijn gevoelens en ervaringen te lezen in deze huid?

Oogsttijd

Het is herfst, de hitte van de zomer voelt als een herinnering op de huid. De schaduwen worden langer, de zon staat laag, het voelt fris. Het is tijd om de laatste gewassen van het land te halen. Nu, aan het eind van de dag, is het tijd om terug te kijken naar wat we hebben gedaan, wat we hebben geleerd. Tegelijkertijd bereiden we ons voor op de winter die komen gaat en kijken we verder vooruit: kunnen we aan een toekomst werken die ook daadwerkelijk toekomst heeft? De Canadese Inheemse schrijver Leanne Betasamosake Simpson zegt: “(…) Hoe we leven, hoe we organiseren, hoe we ons tot de wereld verhouden – het proces – geeft niet alleen vorm aan verandering, het ís de transformatie. Het hoe vormt, geeft gestalte aan het nu. Het hoe verandert ons.” Wong en Krier’s pluriverele gids Arturo Escobar zegt het zo: “We moeten ons vermogen om de toekomst te verbeelden herpakken om, wat designdenker Tony Fry ‘defuturing’ noemt, te bestrijden. Met defuturing geeft Fry een woord aan dat ontwerpers al eeuwenlang bijdragen aan omstandigheden die de toekomst de pas afsnijden.”

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen