Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Partycentrum & Zalencentrum 't Haske

20 Vegelinsweg

8501 BA Joure

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De broodfondsen bestaan nu twaalf jaar. Met landelijk al 396 groepen waar 17.500 ondernemers aan meedoen. Ook in omgeving Joure, Heerenveen en Lemmer start nu een groep.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

“Wij vinden het broodfonds een praktische en slimme oplossing", zegt initiatiefnemer Conrad Braber. "En ook nog eens betaalbaar. We zijn als lokale ondernemers om de tafel gaan zitten en besloten samen dit initiatief te nemen. Met behulp van de landelijke BroodfondsMakers organiseren we nu op 7 november een informatieavond” Conrad en zijn mede-initiatiefnemers Rob de Jong en Remco van der Weide nodigen ondernemers uit omgeving van Heerenveen, Lemmer, Joure uit om te komen. "Je kunt al je vragen stellen en kijken of het broodfonds iets voor je is. Wij willen na deze avond een broodfonds starten."

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND HEERENVEEN, JOURE, LEMMER

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Partycentrum & Zalencentrum 't Haske

20 Vegelinsweg

8501 BA Joure

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen