€ 0 – € 7

Broodje ARhus: Korneel De Rynck over 'In Europese Velden'

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus-café

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Korneel De Rynck bracht net ‘In Europese Velden’ uit (Manteau). Hij gidst je in het boek langs honderden bezienswaardigheden van de Eerste Wereldoorlog, in maar liefst twaalf Europese landen: België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland. De auteur gaat naar de plaatsen waar de belangrijkste veldslagen zich hebben afgespeeld. Hij schetst het relaas van die veldslagen en biedt telkens een handig overzicht van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea, doorspekt met talloze foto’s en kaarten. Tijdens Broodje ARhus pikt hij er aan de hand van beeldmateriaal de meest interessante plaatsen uit.

In Europese Velden draait natuurlijk in de eerste plaats om de Grote Oorlog. Maar de locaties die worden besproken, zijn niet alleen historisch belangrijk. Het zijn ook prachtige reisbestemmingen, tout court. De oorlog speelde zich af op strategische plekken: bij rivieren, bij de zee, op heuvels of in de bergen en in de buurt van oude steden. Zo afschuwelijk de oorlog was, zo mooi is het landschap dat het decor ervan vormde. Ongetwijfeld geeft De Rynck in zijn boek en tijdens deze lezing iedereen die geboeid is door WO I (en geschiedenis in het algemeen) heel wat reisinspiratie!

Elke derde donderdag van de maand komen bevlogen sprekers over de middag in ARhus hun verhaal brengen. Bij een kom soep en een broodje krijg je een portie passie en wilskracht, engagement en emotie voorgeschoteld. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus-café

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen