€ 37,50

Broodje Bal | Studio concert - Carlo de Wijs (Hammond) en Jordi Geuens (Dru...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

INovation Studio

Edammerdijkje 18

1472 GC Middelie

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hammond Sessions presenteert: Broodje Bal met Carlo de Wijs (Hammond) en Jordi Geuens (Drums)

“Carlo de Wijs geniet enerzijds internationale faam vanwege zijn virtuoze spel, anderzijds schuwt hij het experiment niet.” — Interface Magazine

Bovenstaande quote geeft mooi aan wat u op zondag 28 oktober kunt verwachten tijdens een nieuwe editie van Broodje Bal studio concerten.

Na het Hammond geweld tussen de twee orgel grootheden Sven Figee en Rob Mostert hebben we voor deze komende editie niemand minder dan Carlo de Wijs als gast.
Ook Carlo mag zich ook (terecht) tot de Nederlandse top van Hammond organisten rekenen. Samen met Sven en Rob stond hij in 2014, onder de strakke begeleiding van de Rob Mostert Hammond Group, letterlijk in de boksring tijdens een heuse Hammondbattle, waarbij het theater in een Hammond strijdtoneel veranderde. Een strijd waar de vonken van af spatte en die overigens alleen maar winnaars kende.

Carlo de Wijs

Carlo de Wijs is al jaren een van Europa’s top Hammondorganisten. Carlo speelt met eigen formaties maar ook als solist en is een veel gevraagde gastmuzikant in zowel binnen- als buitenland (Candy Dulfer, Benjamin Herman, Gary Brooker, Rhoda Scott e.a.). Carlo de Wijs ontwikkelt zich niet alleen als bandleider en componist, maar vooral ook als creative producer. Zijn missie is om hét vintage instrument van de 20e eeuw, de roemruchte Hammond B3, te verbinden met 21e -eeuwse muziektechnologieën.

Deze missie draagt Carlo uit via zijn eigen project onder de naam ‘New Hammond Sound’, samen met drummer Jordi Geuens.

Zoals Carlo het zelf omschrijft: “het Hammond toonwielorgel was een fantastische innovatie uit de jaren 1930 en is wellicht niet meer te overtreffen. Door dit instrument juist als een organische multi-user interface te laten werken, kan ik nieuwe wegen verkennen en naar hartenlust experimenteren. Met handen-knieën-voeten-stem-mond en hoofd bedien ik controllers die tot onverwachte, frisse, spannende en ontroerende sounds leiden. Het oorspronkelijke orgelgeluid én de nieuwe sounds worden gemixt en versterkt door de onmiskenbare Leslie speaker. Hierdoor heb je altijd het gevoel naar een Hammond te luisteren, want uiteindelijk bedient, bespeelt en manipuleert een muzikant deze unieke set- up die is vervlochten met zijn instrument.”

28 oktober 2018 bij Broodje Bal studio concerten

Dit beloofd weer een waanzinnige middag te gaan worden. Carlo de Wijs neemt zijn volledige aangepaste Hammond mee. Zijn iconische (analoge) instrument is namelijk volledig voorzien van de nieuwste digitale technologieën waardoor er nog meer diepte en een breed scala aan geluiden ten gehore worden gebracht.

Om met de woorden van Hammond legende Rhoda Scott af te sluiten: “Hello Carlo! We love the way you play, you sound great!”

Met Rob Mostert natuurlijk!

Maar onze Broodje Bal studio concerten zouden nooit en te nimmer bestaan zonder een klodder mostert. Daarom zal ook onze eigen Rob Mostert tijdens dit studio concert gaan aanschuiven.

En zoals u van ons gewend bent: Een 'all-inclusive' concert! Als Hammond/muziek liefhebber wordt u in de watten gelegd.

Wat mag u op 28 oktober 2018 verwachten?

  • Een echt Broodje Bal (wereldberoemd in Edam en omstreken! mét Mostert...) of de vegetarische variant *)
  • Een intiem concert van Carlo de Wijs en zijn veelbesproken New Hammond Sound Project
  • Mooie verhalen over muziek en passie voor de Hammond;
  • Inclusief drank (mooie wijnen, water, fruitsap, etc.); ...all inclusive
  • Een prachtige zondag middag tussen de weilanden van Middelie;
  • Maximaal 30 gasten (exclusiviteit gegarandeerd);
  • Letterlijk een 'all-inclusive' concert!

*) Een vegetarische variant kunt u bestellen via info@hammondsessions.com

Zaal open: 15:45 uur
Aanvang concert: 16:00 uur
Pauze: 20 minuten
Einde: 18:30 uur

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

De studio is het best bereikbaar met de auto. Er zijn ruim voldoende parkeerplekken beschikbaar op loopafstand van de locatie. Na bestelling van uw ticket ontvangt u een routebeschrijving (en contactgegevens) per email.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

email: info@hammondsessions.com
of telefoon: 06-11362569 (Rob Mostert) of
06-40304955 (Dennis Beentjes)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

INovation Studio

Edammerdijkje 18

1472 GC Middelie

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen