€ 5 – € 7,50

Buitengewoon natuurlijk groen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheek Heiloo

250 Westerweg

1852 AR Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De invloed van de kleur groen op onze gezondheid

Drs. Eva Bakker (fysiotherapeut en andragoloog) geeft dinsdag 21 mei om 20.00 uur een lezing over: de ‘Invloed van de kleur groen op onze gezondheid’ in Bibliotheek Heiloo.

Groen is de meest voorkomende kleur in de natuur. Overal ter wereld zorgen groene planten, bomen en grassen voor ons voedsel, zuivere lucht, rust, energie en geneeskracht. Hierdoor hebben zij een bijzonder grote invloed op ons leven en welzijn.

Het is jammer te constateren dat de laatste decennia steeds meer volwassenen én kinderen binnenshuis en op het werk een zittend leven zijn gaan leiden. Verschillende lichamelijk negatieve effecten zijn daarvan het gevolg.

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten van Stefano Manusco (universiteit Florence) over de intelligentie van planten, de bosbaden van Annette Lavrijssen, de verborgen wereld van bomen van Peter Wohlleben, beweging baat brein en gezondheid van Erik Scherder en diverse onderzoeken en rapportages over de invloed van groen op onze gezondheid, hoop ik u te inspireren en te motiveren om groen meer in het dagelijks leven te betrekken.

De vele praktische mogelijkheden voor groenbeleving worden in de pauze geëxposeerd met luchtzuiverende planten, foto’s, artikelen, boeken en groengebieden in Heiloo. Ook is er informatie over Natuurmonumenten, IVN en Groei en Bloei. Tevens kunt u zich aanmelden voor een bos- en/of bomenwandeling en een fietsexcursie.

Bij de entree is koffie/thee in de pauze inbegrepen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Heiloo

250 Westerweg

1852 AR Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen