Buma NL 2022

Venster Acties

Ticketverkoop eindigt binnenkort

Buma NL 2022

Buma NL terug in TivoliVredenburg met focus op Hollands.

Door BumaNL

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

TivoliVredenburg 11 Vredenburgkade 3511 WC Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Buma NL, hét platform voor muziekprofessionals, beleeft op maandag 10 oktober 2022 weer een reguliere editie in TivoliVredenburg te Utrecht. Buma NL is het belangrijkste netwerk- en kennisevenement voor zowel componisten, artiesten en muziekindustrieprofessionals, die actief zijn in het Hollandse muziekgenre. Als gevolg van de Corona-maatregelen kende Buma NL in 2020 een volledig online editie en was in 2021 alleen een uitgebreide netwerkborrel in TivoliVredenburg mogelijk. De focus voor de komende editie ligt nadrukkelijk op het Hollandse genre.

Het inhoudelijke programma van Buma NL 2022 bestaat onder andere uit een panelsessie ‘Music Rights on tour’ met speciale gastspreker componist-zanger-muzikant Rene Karst. De netwerksessies ‘Meet the Pro’s’ worden dit jaar verder uitgebreid. Alle mogelijke onderwerpen zoals inkomsten uit rechten van Buma/Stemra en Sena, radio- en televisiepromotie, liveoptredens, music publishing, het belang van platenlabels, studio’s en productie, do’s en dont’s van social media, writing camps, het nu van management en boekingen kunnen hier besproken worden met vooraanstaande vertegenwoordigers uit media en muziekindustrie. Daarnaast staan ook praktische social media workshops in de planning, met onder meer aandacht voor YouTube.

Ook de Snelkookpan keert terug. Hierin draait het om het componeren en produceren van nieuw werk binnen het tijdsbestek van één dag, waarbij de nieuwe liedjes gekoppeld worden aan aanstormend artiestentalent. Drie bekende componisten-producers gespecialiseerd in het Hollandse genre gaan aan de slag met zangtalenten die aan het begin van hun carrière staan om in één dag een hit te schrijven en op te nemen. Een vakjury bepaalt vervolgens welke compositie en uitvoering als beste uit de bus komt.

Uiteraard worden dit jaar op basis van de verkoop-, download-, en streaminggegevens, opnieuw de Buma NL Awards uitgereikt. De prestigieuze awards worden in samenwerking met vooraanstaande mediapartners uitgereikt aan de winnaars in verschillende categorieën. Alle genomineerde componisten, tekstschrijvers, acts en artiesten worden later in september bekend gemaakt.

Bestel hierbij nu vast je kaarten voor maandag 10 oktober 2022. Mogelijkheid tot aanmelden voor de diverse programma-onderdelen volgt later.

Afbeelding van Buma NL 2022
Ticketverkoop eindigt binnenkort