Gratis

Buning Brongers Prijzen 2020

Beschrijving van het evenement
De jury van de Buning Brongers Prijzen 2020 heeft de prijzen toegekend aan de volgende beeldend kunstenaars:

Over dit evenement

BUNING BRONGERS PRIJZEN

De Buning Brongers Prijs is een tweejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor jonge beeldend kunstenaars. De prijzen worden uitgereikt door de Buning Brongers Stichting uit de nalatenschap van Johan Buning, zijn vrouw Titia Brongers en zijn schoonzus Jeanette Brongers. In het najaar van 2020 worden er weer prijzen uitgereikt en vindt een tentoonstelling van de prijswinnaars plaats in Arti et Amicitiae.

De jury van de Buning Brongers Prijzen 2020 heeft de prijzen toegekend aan de volgende beeldend kunstenaars:

Gabrielė Adomaitytė

Leo Arnold

Cas van Deurssen

Anders Dickson

Vera Gulikers

Clémence de la Tour du Pin

De feestelijke prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vindt plaats op 2 oktober 2020 in Arti et Amicitiae te Amsterdam. De tentoonstelling is daar te zien tot en met 18 oktober. Verder wordt er een publicatie uitgebracht en zal het online kunstmagazine Mister Motley de komende tijd aandacht geven aan de winnaars. Ook ontvangen ze allen een bedrag van € 4.500.

De jury bestond dit jaar uit: Maarten Bertheux, Koen Ebeling Koning, Natasja Kensmil, Michael Raedecker en Charlotte Schleiffert.

De Buning Brongers Prijs is de grootste particuliere kunstprijs van Nederland en is sinds 1966 uitgereikt aan 150 kunstenaars. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 4.500. Voor de winnaars wordt bij de prijsuitreiking een tentoonstelling georganiseerd in Arti et Amicitiae en een catalogus uitgegeven. De kandidaten voor de prijs worden door kunstopleidingen voorgedragen.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen